Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)στο Παλιό Νεκροταφείο Περάματος, όπως και ολόκληρο το νομοσχέδιο – τερατούργημα για το περιβάλλον, που φέρνει στη βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. 
Την ώρα που ο λαός είναι κλεισμένος στο σπίτι του εν μέσω πανδημίας, βρήκε την ευκαιρία η κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Το νομοσχέδιο με όνομα «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας», αποτελεί «περιβαλλοντικό έγκλημα». Μέσα στα δεκάδες αντιλαϊκάζητήματα, προβλέπει με τον πιο αυθαίρετο τρόπο τη δημιουργία ΣΜΑ σε 23 δήμους. Στο Πέραμα δημιουργεί μια «μικρή χωματερή» δίπλα στο 1ο Λύκειο Περάματος και σε κατοικημένη περιοχή!
Κραυγαλέο είναι ότι ο χώρος του παλαιού νεκροταφείου υποδείχθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ από την ίδια τη δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ).Μάλιστα την 1η του Μάη στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμαρχος Περάματος Λαγουδάκης υποδεχόταν τον Τσίπρα, για να κάνει ο πρώην πρωθυπουργόςδηλώσεις για τη σπουδαιότητα των «μέχρι πρότινος αόρατων» εργαζόμενων της καθαριότητας. Ο ένας όμως «ξέχασε» να πει στο λαό του Περάματος για την καινούργια «χωματερή» και άλλος «ξέχασε» να θυμίσει τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφιση του 3ου μνημονίου και τηνεφαρμογήκαι των τριώνμνημονίων, τους αντεργατικούς νόμους, τον αντι-ασφαλιστικό νόμο κ.α.
Ούτε κλαδιά δέντρων θα μαζεύονται στο παλιό νεκροταφείο, ούτε απλώς θα πλένονται τα απορριμματοφόρα! Από μια παράνομη μικρής έκτασης περιοχή συγκέντρωσης μπαζών και απορριμμάτων, θα νομιμοποιηθεί η συγκέντρωση, προσωρινή αποθήκευση, συμπίεση και μεταφόρτωση απορριμμάτων!Αυτό έρχεται να προστεθεί δίπλα στην πρόταση της Περιφέρειας Αττικής (ΝΔ) – που είναι συνέχεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ (περιφερειακή αρχή Δούρου) - να δημιουργήσει μια Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό, δηλαδή μονάδα καύσης επεξεργασμένων απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, ώστε να μειώνεται η ποσότητα της ταφής τους!
Γιατί τους «πήρε όμως ο πόνος» για τα απορρίμματα, την ώρα που η μεγαλύτερη «χωματερή» της Αττικής (ΧΥΤΑΦυλής) είναι έτοιμη να εκραγεί; Διότι τα «σκουπίδια» είναι χρυσός για τους επιχειρηματίες! Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο κερδοφορίας η διαχείριση απορριμμάτων, για άλλες βιομηχανίες τα «σκουπίδια» είναι μια φτηνή πρώτη ύλη ή ένα φτηνό καύσιμο! Η υλοποίηση της πρότασης της Περιφέρειας Αττικής για ΜΕΑ στο Σχιστό προβλέπεται να γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου με Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στην ίδια λογική και η πρόταση για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο παλιό νεκροταφείο. «Εκσυγχρονίζοντας» ένα κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων,διαμορφώνεται προσφιλές πεδίο στα επιχειρηματικά σχέδια που μελλοντικά θα θελήσουν να επενδύσουν!
Άλλη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματιών είναι ο απόλυτος δείκτης! Αντίθετα ο λαός θα «πληρώσει το μάρμαρο», όχι μόνο με τα πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη, όχι μόνο με την ελλιπή καθαριότητα, όχι μόνο με τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα - όπως αυτά στην υπηρεσία καθαριότηταςτου δήμου -, αλλά και με την ίδια την υποβάθμιση, για άλλη μια φορά, του περιβάλλοντος του οποίου ζει και στέλνει τα παιδιά του σχολείο!
Έχουμε τα καζάνια του θανάτου, τη ρυπογόνα λειτουργία των μονοπωλιακών ομίλων όπως της Cosco και των εταιριών πετρελαιοειδών, θα φορτωθούμε και τη «χωματερή»;
Με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο ψηφίζεται την Τρίτη 5 Μάη, απαιτούμε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο
Καλούμε το λαό του Περάματος σε οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο έγκλημα σε βάρος του και σε βάρος των παιδιών του.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων στο δημαρχείο Περάματος την Δευτερά 4-5-2020 στις 11 το πρωί.

Πέραμα3/5/2020
 
Top