Με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED ο δήμος Πειραιά προχωράει στον εκσυγχρονισμό του φωτισμού σε όλη την πόλη, γεγονός που όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού, κ. Λεωνίδας Η. Μανωλάκος θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 75%, θα εξοικονομήσει πόρους και κυρίως θα αποκαταστήσει τα επίπεδα φωτισμού στην πόλη, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Λεωνίδα Η. Μανωλάκου:

Οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνονται πραγματικότητα!

Βασικές προϋποθέσεις του Δημάρχου μας κ. Γιάννης Μώραλη και του επιτελείου του είναι μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση νέων τεχνολογιών και η συντήρηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλιμού.

Σύμφωνα με τις παραπάνω κατευθυντήριες γραμμές, οι υπηρεσίες υλοποιούν ένα σύνολο δράσεων ώστε η πόλη μας να γίνει σύγχρονη, λειτουργική, φιλική για τον δημότη, για τον επισκέπτη, τον επιχειρηματία και επιτέλους να αποκτήσει αισθητική.

Σήμερα έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης ένωσης εταιρειών "Globiled-Cosmote". Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η εκπόνηση από τους αναδόχους των απαραίτητων φωτομετρικών μελετών και θα αρχίσει η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων που εξυπηρετούν κοινόχρηστους χώρους (οδοί,πλατείες κτλ.) σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Δήμου. 

Τα 13.500 (περίπου) νέα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και πολύ μικρή κατανάλωση σε σχέση με τα υπάρχοντα. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει για 12 έτη τη συντήρηση των φωτιστικών και την αποκατάσταση των βλαβών σε 24 ώρες. 

Το σύστημα τηλεδιαχείρησης που θα εγκατασταθεί, δίνει τη δυνατότητα στο κέντρο ελέγχου άμεσης ενημέρωσης, για φωτιστικά που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Η υποδομή δίνει τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να εγκατασταθούν εφαρμογές "έξυπνων πόλεων ".

Αναμένεται (έχει προκύψει προσωρινός ανάδοχος) η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου και κορυφαίας στο χώρο εταιρείας, για την ανακατασκευή 8 συντριβανιών σε κεντρικά σημεία της πόλης με σύχρονα, εντυπωσιακά υλικά και μέσα.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καταβάλουν καθημερινά κάθε προσπάθεια ώστε κάθε πρόβλημα να αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε η πόλη μας να είναι μια ασφαλής πόλη.

Επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες ώστε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του δημότη. 

Οραματιζόμαστε για την πόλη που ζούμε. Έχουμε νέες σύγχρονες ιδέες και βήμα βήμα τις υλοποιούμε! Και όπως λέει η αγαπητή φίλη Ανδριάνα Ζαρακέλη: ''Led it be light!''

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Η. ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού
 
Top