Λίγο πριν η χώρα περάσει στη νέα κανονικότητα, πολλοί χρήστες των social media δίνουν τη δική τους εκδοχή για την επόμενη ημέρα.

«Από τις 4/5 έως την 1η Ιουνίου ο ιός θα εμφανίζεται σε καφετέριες και μπαρ, ενώ στα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα θα εξαφανίζεται από την έναρξη έως τη λήξη του ωραρίου. Προσοχή όμως! Μόνο...


στα καταστήματα με αθλητικά παπούτσια δεν μεταδίδεται ο ιός από τις 4/5. Τα καταστήματα που πωλούν άλλου είδους παπούτσια αποκτούν ανοσία μετά τις 11/5. Στο ίδιο μοτίβο και οι σχολές οδηγών», αναφέρεται σε κείμενο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και καυτηριάζει τις μεθόδους της κυβέρνησης Mητσοτάκη για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Τα εστιατόρια, μέχρι να κόψουμε τη συνήθεια όλο το μαγαζί να τρώει από ένα πηρούνι και να πίνει από ένα ποτήρι, θα παραμείνουν κλειστά».

Μάλιστα, ο εμπνευστής του κειμένου σχολιάζει και το μέτρο των μετακινήσεων:

«Ο ιός θα μεταδίδεται σε ΙΧ και ταξί ενώ στα ΜΜΜ και μέσα στα σπίτια μας δεν θα μεταδίδεται. Ως εκ τούτου μία οικογένεια δεν θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι της και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της γιατί μπορεί να την κολλήσει το μπουζί ή το καρμπυρατέρ, αν έχουν προηγούμενα, οπότε θα κάνουν 2-3 δρομολόγια, ενώ και το ζευγάρι θα πρέπει να πάρει ένα ταξί».

Αναφορά γίνεται και στα μέτρα του Μαξίμου στο μέτωπο της Παιδείας: «Ο ιός μεταδίδεται κανονικά στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Τα λύκεια και τα γυμνάσια έχουν ανοσία αλλά όχι αμέσως. Από τις 11/5 και τις 18/5 αντίστροφα».

Για τις μασκες: «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε ότι τώρα που έχουμε μάσκες με αρχαιοελληνικό DNA από τη Λάρισα, πρέπει να τις φοράμε συνέχεια. Δεν είναι σαν τις ψεύτικες τις κινέζικες.».

Το κείμενο αποτελεί μία προσέγγιση που αγγίζει μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού που δεν εμπιστεύεται τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και θεωρεί εξ’ αρχής ότι τα μέτρα είναι ανούσια από τη στιγμή που δε δόθηκε η ύψιστη σημασία στη θωράκιση του συστήματος του ΕΣΥ...

Πηγή: altsantiri.gr
 
Top