Δύο ακόμα θανάτοι από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των
νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 168. Παράλληλα, ακοινώθηκαν 3 νέα κρούσματα, με το σύνολο των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον στους 2.853.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το 55% των προσβληθέντων είναι άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 612 είναι ασθενείς που σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.436 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι από το σύνολο των νοσούντων, 21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 72 έτη. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς, 8 ή 38% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 95,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τους θανόντες, 49 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 76 έτη, ενώ το 94% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 98 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ. Τέλος, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 144.078 κλινικά δείγματα.
 
Top