Το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας ήρθε σε συμφωνία με την ρωσική Uralvagonzavod (UVZ) και την εταιρεία εξαγωγών Rosoboronexport για την δημιουργία γραμμής
παραγωγής στην αφρικανική χώρα κατόπιν αδείας 500 αρμάτων μάχης τρίτης γενιάς T-90MS και αυτό σημαίνει πολλά καθώς η Αίγυπτος θα μπορεί να κάνει χρήση πλέον και αρμάτων νέα γενιάς αν απαιτηθεί στο "καυτό" μέτωπο της Λιβύης καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι περιορισμοί που υπάρχουν για τα M1A1 Abrams κατά των Τούρκων.

Και αυτό γιατί μπορεί η Αίγυπτος να διαθέτει έναν τεράστιο στόλο αρμάτων νέας γενιάς τύπου M1A1 Abrams και μάλιστα έχει και εργοστάσιο κατασκευής τους και θα ήταν λογικό να συνεχίζονταν εκεί οι παραγγελίες εντούτοις υπάρχουν περιορισμοί χρήσης κατά... ΝΑΤΟϊκών χωρών όπως αυτή είναι η Τουρκία, δηλαδή ο κύριος αντίπαλός της στην Λιβύη.Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά οι πηγές κοντά στις δύο πλευρές έχουν επιβεβαιώσει την προμήθεια. Μάλιστα επιλέχθηκε ο τύπος καθώς ενσωματώνει και όλα τα διδάγματα των μαχών στην Συρία κατά των ίδιων μισθοφόρων που έχει φέρει οι τουρκολιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ για να ανακαταλάβουν την Λιβύη.

Το άρμα αποτελεί ένα ουσιαστικά νέο άρμα μάχης που βασίζεται στο T-90 αλλά είναι βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα ενώ έχει εκτελέσει παλαιότερα δοκιμές στην έρημο του Κουβέιτ για να μπορεί να επιχειρεί σε περιβάλλον ερήμου..


 
Top