Είναι άγνωστο αν ο Ανδρέας Καρέλιας και ο αδελφός του Στάθης, βασικοί μέτοχοι και διοικητικοί ηγέτες της ιστορικής, καλαματιανής
καπνοβιομηχανίας, έχουν εντρυφήσει στη… θεωρία των πιθανοτήτων. Και ειδικότερα στο αποκαλούμενο «παράδοξο των γενεθλίων», που τυχαίνει να αφορά και τους ίδιους. Καθότι έχουν γεννηθεί την ίδια ημερομηνία, με διαφορά τριών ετών…

Ο πρωτότοκος Ανδρέας, ο οποίος κατέχει τη νευραλγική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Καρέλια» αντίκρυσε το φως του κόσμου στις 31 Οκτωβρίου του 1966. Επίσης 31 Οκτωβρίου, αλλά του 1969, έχει γεννηθεί ο αδελφός του Στάθης. Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.


Το να συμβεί μια οικογένεια να αποκτήσει δύο παιδιά, αγόρια και τα δύο και να γεννηθούν μάλιστα την ίδια μέρα του έτους, οι πιθανότητες είναι μία στις… 1.460.

Κάτι που καταφανώς πέρα από το… φιλολογικό, δεν έχει το παραμικρό, πρακτικό αντίκρισμα, στον τρόπο με τον οποίο τα δύο αδέλφια διοικούν την καπνοβιομηχανία. 

Κινούμενα με ορθόδοξες και αποτελεσματικές, επιχειρηματικές συντεταγμένες, χωρίς φυσικά να επαφίενται στους «νόμους» των πιθανοτήτων.

Η συνέχεια ΕΔΩ
 
Top