Ένα περιστατικό που δεν περίμενε κανείς σημειώθηκε στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία
του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας 22χρονος κληρωτός του Ρωσικού Στρατού, ονόματι Νικίτα Εροσένκο, αντέδρασε με ανεξέλεγκτη οργή όταν του ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρήλαυνε μπροστά από τον Ρώσο πρόεδρο. 


Το βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα καταγράφει το βίαιο ξέσπασμά του, με τον νεαρό να χτυπά επανειλημμένα τα παράθυρα ενός οχήματος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας με το όπλο που κρατάει.Μια πηγή είπε στην Κομσομόλσκαγια Πράβντα ότι οι άνδρες της FSB πιθανόν απέτρεψαν ένα σοβαρό περιστατικό, μπορεί και τρομοκρατική επίθεση. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός μπορεί να σχεδίαζε να πραγματοποιήσει κάποιου είδους διαμαρτυρία μπροστά στον Πούτιν, και βγήκε εκτός εαυτού όταν προσπάθησαν να τον εμποδισουν.

Το όπλο του στρατιώτη δεν εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια του βίαιου ξεσπάσματος, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν καν γεμάτο. Εις βάρος του νεαρού φέρεται να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. 
Top