Το «πράσινο» φως στo deal της Skroutz με τους Αμερικανούς της CVC Capital Partners έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με

σχετική ανακοίνωση, η Αρχή έκρινε ότι η συγκέντρωση, που αφορά στην απόκτηση αρνητικού αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «SAIGA S.à.r.l.» (SPV της CVC, που εξυπηρετεί τους σκοπούς της επίμαχης συναλλαγής), «παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία των δύο μερών ανακοινώθηκε εν μέσω πανδημίας και ενόσω το εγχώριο, αλλά και παγκόσμιο επιχειρείν, είχε κατεβάσει… ρολά, σε μία προσπάθεια να εκτιμήσει τις επιπτώσεις της νέας κατάστασης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόκτηση από πλευράς της CVC ποσοστού της τάξεως του 45%, με τους ιδρυτές της πλατφόρμας (Γιώργο Αυγουστίδη, Βασίλη Δήμο και Γιώργο Χατζηγεωργίου) να διατηρούν τον έλεγχο του 51%. Όσον αφορά στο Southbridge, το οποίο, επίσης, κατείχε ποσοστό 14% του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της εξάσκησης δικαιωμάτων μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, αυτό παραμένει στο νέο σχήμα, αν και με μικρότερη συμμετοχή.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που κλείνοντας τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Skroutz, κάνουμε ένα νέο βήμα στην ιστορία της εταιρείας. Η συμφωνία μας με το CVC Capital Partners είναι αποτέλεσμα μιας δυναμικής πορείας ετών και συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη. 

Έρχεται δε, σε μία σημαντική στιγμή για την εταιρεία, προκειμένου να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, βελτιστοποιώντας την αγοραστική εμπειρία των χρηστών, παρέχοντας, ταυτόχρονα, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα», σχολίαζε πριν από λίγους μήνες ο κ. Χατζηγεωργίου.   

 
Top