Καθίζηση υπέστησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών μηνών, με τους επενδυτές να βρίσκονται
σε κατάσταση πανικού μετά τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Πολιτείες οι οποίες έχουν προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1.861,82 μονάδων ή 6,9%, κλείνοντας στις 25,128,17. Ο S&P 500 υποχώρησε 5,7% στα 3,002,10 ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 5,3% στις 9.492.73 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες σημείωσαν τη χειρότερη μέρα τους από τις 16 Μαρτίου, όταν όλοι έχασαν περισσότερο από 11%.

Οι μετοχές που πρωταγωνίστησαν στην άνοδο των τελευταίων ημερών και οι οποίες επωφελούνται από την άρση του lockdown είναι αυτές οι οποίες υποχώρησαν περισσότερο από το άνοιγμα κιόλας της συνεδρίασης. Η ανησυχία είναι διάχυτη καθώς είναι υπαρκτό το ρίσκο για μια νέα μεγάλη βύθιση, μετά από το ράλι που ακολούθησε το ναδίρ του Μαρτίου.


Οι επενδυτές ξεφορτώθηκαν αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας και λιανικού εμπορίου. Οι μετοχές της United Airlines, της Delta, της American και της Southwest έχασαν περισσότερο από 11%. Οι μετοχές της Carnival Corp. και της Norwegian Cruise Line έχασαν τουλάχιστον 15,3% η καθεμία. Οι μετοχές της Gap και της Kohl έκλεισαν με πτώση 8,1% και 11,2% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές επέλεξαν να απομακρυνθούν από μελλοντικά συμβόλαια πετρελαίου, φοβούμενοι νέο κύμα πανδημίας και περιοριστικών μέτρων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas έχασαν 8,2% και διαμορφώθηκαν στα 36,34 δολάρια ανά βαρέλι. Με τη σειρά του, τα παραδοσιακά ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ομόλογα και ο χρυσός αυξήθηκαν. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 0,66%. Τα συμβόλαια μελλοντικής του χρυσού σημείωσαν άνοδο 1,1% στα 1.739,80 δολάρια ανά ουγγιά. Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1301 δολ. από 1,1378 την προηγούμενη μέρα.
Ανεργία

Ο ρυθμός αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω της άρσης των lockdown με συνέπεια την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν τα 1,54 εκατ., οριακά χαμηλότερα από τα 1,6 εκατ. που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Μάλιστα, πρόκειται για μία πτώση κατά 355.000 αιτήσεις σε σχέση με τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, όπου τότε είχαν ανακοινωθεί 1,9 εκατ. αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας. 
 
Top