Όπως έχει γίνει γνωστός εδώ και κάποιες ώρες τα 16 από τα 65 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα σήμερα ήταν στο πετρελαιαγωγό τάνκερ
«Μερμπαμπού».
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 17 εισαγόμενα κρούσματα (από τα συνολικά 65 την Πέμπτη) που προσήλθαν αυτοβούλως στις Αρχές προκειμένου να εξεταστούν, 16 προέρχονταν από το εν λόγω τάνκερ που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά.

Οκτώ Ινδοί και οκτώ Φιλιππινέζοι είναι οι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του, ενώ βρέθηκε ανοιχτά του Πειραιά αφού προηγουμένως είχε αγκυροβολήσει στην Ελευσίνα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας


Το τάνκερ ναυπηγήθηκε στη Νότια Κορέα και έφερε αρχικά το όνομα Μερμπαμπού, για να μετονομασθεί σε Ratna Shruti, υπό ινδική διεύθυνση και στη συνέχεια να πάρει και πάλι το αρχικό του όνομα.
 
Top