Μια 61χρονη σήμερα γυναίκα, ζούσε επί 22 ολόκληρα χρόνια σαν σύγχρονη σκλάβα σε μια πολυτελή οικία πρώην στελέχους της εταιρίας
καλλυντικών στη Βραζιλία.

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν για την ίδια οικογένεια από το 1998 χωρίς να έχει πάρει ούτε μια μέρα ρεπό, κοιμόταν στην καλύβα του κήπου, σε έναν καναπέ και χρησιμοποιούσε έναν… κουβά αντί για τουαλέτα!

Δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι και εξαρτιόταν από τους γείτονες για την προμήθεια φαγητού και άλλων βασικών αγαθών, ενώ είχε να πληρωθεί από τον Φεβρουάριο. 


Το ζευγάρι που ζούσε στην έπαυλη, η Μαράια Κοράτσα Μπαρέτο Ουστουντάγκ και ο σύζυγός της, Ντόρα Ουσταντάγκ, καθώς και η μητέρα της Μαράια, Σόνια Ρεγκίνα Κοράτσα, που έχει στην ιδιοκτησία της την έπαυλη, κατηγορούνται για απασχόληση υπαλλήλου με συνθήκες δουλείας.

Η Μαράια Κοράτσα Μπαρέτο Ουστουντάγκ, στέλεχος εταιρίας καλλυντικών για χρόνια, απολύθηκε από την εταιρία στις 26 Ιουνίου, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

​Η εταιρία καλλυντικών, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά το θύμα, προσφέροντάς της παροχή ψυχολογικής στήριξης, πληρωμή ενοικίου για ένα έτος σε μέρος δικής της επιλογής και αγορά οικιακού εξοπλισμού.

 
Top