Του Φρίξου Δρακοντίδη
Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του, το ράντσο αξίας δεκάδων εκατομμυρίων στους πρόποδες της Πάρνηθας, το οποίο είναι δεσμευμένο από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι χρεών, αργοσβήνει μέσα στην παρακμή και την απαξίωση
Η ελληνική «Νeverland», ένα ράντσο εκατοντάδων στρεμμάτων, εκτιμώμενης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τέσσερα χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου έχει περιέλθει σε απαξίωση και εγκατάλειψη.

Το ασύλληπτης ομορφιάς ακίνητο, σύμβολο παντοδυναμίας μια εποχή για τον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, δεσπόζει επιβλητικά στους πρόποδες της Πάρνηθας, προκαλώντας δέος στους επισκέπτες.
 


Το πριν και το μετά των εικόνων από το εσωτερικό του ράντσου των εκατοντάδων στρεμμάτων, φωτογραφίες από το οποίο για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι αδιανόητο.


φ8

Ποιος θα φανταζόταν ότι το άλλοτε απόρθητο φρούριο με τους εκνευριστικούς σωματοφύλακες να τρέχουν πάνω-κάτω απευθύνοντας συστάσεις και παρατηρήσεις στους περίοικους που το χάζευαν από τη μάντρα, τις κάμερες που σκάναραν κάθε κίνηση ενώ ο ισχυρός Βγενόπουλος χαλάρωνε καβάλα σε ένα από τα άλογά του, θα έφτανε σε τέτοιο σημείο παρακμής, έχοντας εγκαταλειφθεί από τους πάντες.
 
Top