Δεν κάνουμε πίσω.Είμαστε αποφασισμένοι και θα ενεργήσουμε νόμιμα.

Επιμένουν οι Τούρκοι και όλα δείχνουν πως θα έχουν
εξελίξεις, καθώς μετά τη λήξη της συνεδρίασης του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η Άγκυρα
διαμηνύει πως δεν θα κάνει πίσω.

Δυόμιση ώρες διήρκησε η Σύνοδος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης υπό τον Τούρκο Πρόεδρο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μετά την έκδοση της Navtex από την Άγκυρα για παράνομες σεισμικές έρευνες νοτίως του Καστελορίζου, οι εξελίξεις στη Λιβύη και η ένταση ανάμεσα στην Αρμενία και στο Καζακστάν.

Στο 4ο άρθρο που αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο γίνεται αναφορά πως «τονίστηκε η αποφασιστικότητά της Τουρκίας στην Κύπρο, να μην επιτρέψει προσπάθειες χωρών που αγνοούν την ύπαρξη της Τ/κ Κοινότητας και τα δικαιώματα της oι οποίες θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας".

Για την Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα , τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Για το ζήτημα της Λιβύης η ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του λαού της Λιβύης ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία.

Μέσω της ανακοίνωσης η Άγκυρα καλεί επίσης την Αρμενία να τερματίσει την επιθετικότητα της στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν τα οποία όπως υποστηρίζει κατέχει.  
 
Top