Σε διαστημική τροχιά εκτοξεύθηκε η μετοχή της εμβληματικής εταιρείας στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών και φωτογραφικών
φιλμ Kodak, καταγράφοντας σήμερα η μετοχή της κέρδη άνω του 400%, ένα εξωπραγματικό ράλι που ανάγκασε τη Wall Street να αναστείλει την διαπραγμάτευσή της περισσότερες από 10 φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αιτία το δάνειο που ενέκρινε σήμερα , σε μία εξέλιξη ορόσημο για την εταιρεία, καθώς εισέρχεται για πιο δυναμικά στον φαρμακευτικό κλάδο.

Χθες η μετοχή της μετά την ανακοίνωση της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 203%, ενώ οι επιδόσεις της πραγματικά ζαλίζουν.

Από την αρχή του χρόνου καταγράφει κέρδη σχεδόν 814% και σε διάστημα ενός έτους έχει ενισχυθεί κατά 1.685%!


Στόχος είναι η Kodak να παράγει συνολικά έως και το 25% των ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γενόσημων στις ΗΠΑ.
«Είναι σημαντικό ποσοστό το 25%», δήλωσε ικανοποιημένος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρόκειται για ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα στον επαναπατρισμό της παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική Εταιρεία Διεθνούς Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC) χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 βάσει του νόμου Αμυντικής Παραγωγής. Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιεί τον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα για τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

«Αν μάθαμε κάτι από την πανδημία, είναι ότι οι Αμερικανοί εξαρτώνται επικίνδυνα από ξένα δίκτυα εφοδιασμού για τα απαραίτητα φάρμακά τους», δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η στροφή αυτή αποτελεί μεγάλη αλλαγή για την Kodak, η οποία ιδρύθηκε το 1888 και κήρυξε πτώχευση το 2012. Στο απόγειο της δραστηριότητάς της στην εταιρεία εργάζονταν 145.000 άνθρωποι, ενώ πλέον το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 5.000.

Η Kodak εξακολουθεί να κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στράφηκε στην παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών.

 
Top