Η αξία της περιουσίας του προέδρου της Reliance Industries Ltd., Mukesh Ambani, ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή του Warren
Buffett, φτάνοντας πλέον στα 72,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Οι μετοχές του ομίλου του έχουν υπερδιπλασιαστεί από το χαμηλό του Μαρτίου, καθώς η ψηφιακή μονάδα του εξασφάλισε δισεκατομμύρια επενδύσεις από εταιρείες όπως η Facebook Inc., η Silver Lake και, πιο πρόσφατα, η Qualcomm Inc.

Η αυτοκρατορία που έχει δημιουργήσει ο Ambani στον κλάδο της τεχνολογίας, μετατοπίζεται σταδιακά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με τους τεχνολογικούς γίγαντες να επιδιώκουν να αποκτήσουν μερίδιο στην ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή επιχείρηση της Ινδίας.Η οικονομία του δεύτερου πιο πυκνοκατοικημένου κράτους του κόσμου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, κυρίως από τη Silicon Valley, και η Google δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα.
Μετά την πτώση των μετοχών της τεχνολογίας τη Δευτέρα, η περιουσία του Page διαμορφώνεται πλέον στα 71,6 δισ. δολάρια, ενώ του Brin στα 69,4 δισ. δολάρια. Η περιουσία του Elon Musk της Tesla υποχώρησε στα 68,6 δισ. δολάρια. Επίσης, η αξία της περιουσίας του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο ίδιος διέθεσε για φιλανθρωπίες 2,9 δισ. δολάρια.

πηγή
 
Top