Toυς βλέπεις και τους λυπάσαι. Δηλαδή τους λυπούνται εκείνοι που μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Μιλάμε για άνδρες ακόμη και 35 χρόνων που πάνε να ψωνίσουν παντελόνια

συνοδευόμενοι από τη μαμά τους.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο


Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένεια. Δηλαδή ανέλαβαν την ευθύνη να μεγαλώσουν παιδιά.

Ανεξάρτητα εάν τα παιδιά τους είναι αγόρια ή κορίτσια η απουσία του ανδρικού προτύπου μέσα στην οικογένεια προκαλεί μόνιμη αναπηρία συμπεριφοράς.

Άνδρας σημαίνει δύναμη, σεβασμό, δικαιοσύνη, προστασία, ασφάλεια. Και για το αγόρι και για το κορίτσι. Γιατί και το κορίτσι θα κληθεί αύριο να επιλέξει τον άνδρα της ζωής της ανασύροντας το πιο κοντινό πρότυπο που δεν είναι άλλο από το πρότυπο του μπαμπά της.Ναι το video από την επίθεση στην εφορία της Κοζάνης είναι τρομακτικό.

Είναι τρομακτικό γιατί μας δείχνει κατάμουτρα τη λειψανδρία που υπάρχει.

Και δεν μιλάμε για τους καφενόβιους άνδρες, τους αούα.

Ούτε φυσικά για τους ταρίφες που πουλάνε ανδριλίκι στις πιάτσες των ταξί (όχι όλοι φυσικά-υπάρχουν και πολύ αξιοπρεπείς ιδιοκτήτες ταξί) με τις γνωστές σεξιστικές ιστορίες τους.

Μιλάμε για την απουσία των πραγματικών ανδρών και όχι για τα κουτσαβάκια.
Μάλιστα το video από την επίθεση ήταν τόσο εξευτελιστικό για το ανδρικό φύλο που ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για το πως διέρρευσε.

Εάν σ΄αυτή τη χώρα υπήρχε ανδρική αξιοπρέπεια (δεν είναι θέμα δικαιοσύνης η διαρροή του) αυτό το video έπρεπε να προβάλλεται καθημερινά σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και σε όλους τους δημόσιους χώρους αλλά και σε καταστήματα και επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το κοινό και στα οποία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.

Αντ΄αυτού όμως ένας εισαγγελέας έδωσε εντολή να ερευνηθεί η διαρροή του.

Πράγματι. Γιατί είναι ντροπιαστική η απουσία ενός άνδρα-εκτός από τον ηρωικό διευθυντή της εφορίας-σ΄αυτή την επίθεση.

Όλοι το έβαζαν στα πόδια. Ακόμη και όταν ο διευθυντής πάλευε μόνος του οι περισσότεροι χανόντουσαν στο βάθος του διαδρόμου. Λες και δεν υπήρχε άλλος άνδρας εργαζόμενος στην εφορία Κοζάνης. Λες και δεν υπήρχε ούτε ένας άλλος άνδρας ανάμεσα στους πολίτες-επισκέπτες.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα βοήθησαν για λίγο τον γενναίο διευθυντή αλλά οι περισσότεροι έτρεξαν να κρυφτούν στα φουστάνια της μαμάς τους.
Ναι αυτό το video θα έπρεπε να προβάλλεται παντού. Να το βλέπει κάθε ελληνόπουλο που έρχεται στο κόσμο και κάποια στιγμή θα κάνει οικογένεια ή θα κληθεί να υπηρετήσει την πατρίδα του και πιθανόν να πολεμήσει.

Τι σκατά πόλεμο να κάνουμε με τόση λειψανδρία; Τι ξεφτίλα είναι αυτή;

Και η δικαιοσύνη δεν είχε λόγο να παρέμβει εδώ. Αυτό το video είναι παράδειγμα συμπεριφοράς προς αποφυγή.

Αυτό το video πρέπει από εδώ και στο εξής να συμπεριληφθεί στο μάθημα της αγωγής.


Το να το απαγορεύσει ο Εισαγγελέας είναι σαν τη γάτα που κρύβει τις ακαθαρσίες της.

Πρόκειται για την απόλυτη υποκρισία σε μια χώρα έρμαιο της λειψανδρίας.

Και προσοχή: Δεν είναι ανδριλίκι να δέρνεις τη γυναίκα σου ή τα παιδιά σου.

Ανδριλίκι είναι να προκαλείς σεβασμό και δέος με τη συμπεριφορά σου και φυσικά όταν χρειασθεί ένας άνδρας πρέπει να γίνει ασπίδα προστασίας για την οικογένειά του, για την πατρίδα του, για την εταιρία του, για τους συναδέλφους του όπως ο ηρωικός διευθυντής.

Ταυτόχρονα θα πρέπει σαν αρχηγός της οικογένειας να αποτρέπει τα παιδιά του από το να είναι επιθετικά αλλά και την ίδια στιγμή να τους διδάσκει τη γενναιότητα και τη δικαιοσύνη.

Ναι: Tόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια πρέπει να διδάσκονται πολεμικές τέχνες, γιατί όχι. Σε βάρος κάποιου άλλου ιδιαίτερου μαθήματος. Αλλά κανένα μάθημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αξία της γενναιότητας και της αυτοθυσίας εάν χρειαστεί. Κι αυτό τα παιδιά το διδάσκονται από τους γονείς.

Και από τον πατέρα και από τη μάνα.

Το παιδί καθώς μεγαλώνει έχει ανάγκη και τα δύο πρότυπα. Κατά τη γνώμη μας τόσο το αγόρι όσο και το κορίτσι στη σημερινή Ελλάδα έχουν ανάγκη περισσότερο τις φτερούγες του πατέρα. Ενός πατέρα ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι δεν βρίσκει χρόνο να μεγαλώσει τα παιδιά του επειδή εργάζεται για να βγάλει τα προς το ζειν της οικογένειάς του.

Οποιος δεν έχει χρόνο να αφιερώσει στα παιδιά του ας μη κάνει παιδιά. Τα παιδιά είναι απόφαση που δεν αφορά μόνο τον Μπάμπη και τη Σούλα αλλά και την ίδια την πατρίδα μας αλλά και φυσικά ολόκληρο τον κόσμο. Κάποτε υπήρξαμε όλοι παιδιά και οι αρχές και οι αξίες που πήραμε η δεν πήραμε μας συνοδεύουν.

Το video λοιπόν από την επίθεση στην εφορία Κοζάνης είναι ντροπή για την κατάντια του Έλληνα άνδρα.

Τόσο του δράστη που επιτίθεται σε ανυπεράσπιστες γυναίκες όσο και των υπολοίπων που τρέχουν να κρυφτούν στα φουστάνια των μανάδων τους.

Όσο για την απόφαση του Εισαγγελέα να διεξάγει έρευνα για τη διαρροή μόνο ως τρολάρισμα μπορούμε να την εκλάβουμε…


 
Top