Χωρίς ξεκάθαρη τάση κινήθηκαν σήμερα οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με αποτέλεσμα το αμερικανικό χρηματιστήριο να
παρουσιάσει μία ανομοιόμορφη εικόνα κι ενώ στους επενδυτικούς κύκλους έχουν αναδυθεί προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης, μετά τις αναφορές ότι οι Ρεπουμπλικάνοι εξετάζουν σχέδια για νέα μέτρα ύψους 1 τρισ. δολαρίων.


Οι επενδυτές προτίμησαν τους κυκλικούς κλάδους (κλάδοι που επηρεάζονται από την πορεία της οικονομίας) σήμερα, όπως τον τραπεζικό τον βιομηχανικό και της ενέργειας, αφήνοντας στο περιθώριο τον τεχνολογικό, ενώ ο κλάδος της ενέργειας ήταν αυτός που βγήκε στο προσκήνιο με κέρδη σχεδόν 6%, βοηθούμενος από το σημερινό ράλι των τιμών του πετρελαίου.


Αποτέλεσμα ο Nasdaq, μετά το άλμα 2,51% χθες, να κλείσει με απώλειες 0,81%, με τις μετοχές της «συμμορίας των 5» (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft), να τραβούν προς τα πίσω τον τεχνολογικό δείκτη, ο οποίος όμως είχε προλάβει στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Αντιθέτως ο Dow Jones έκλεισε υψηλότερα 0,60%, ενώ ο S&P 500 με τα ήπια κέρδη 0,17%, εδραίωσε ελάχιστα τη χθεσινή μετάβασή του σε θετικό έδαφος για το 2020 (+1%), με τον βιομηχανικό δείκτη να υπολείπεται ακόμη περί του 5%.

Ο Nasdaq έχει προ πολλού επιστρέψει σε θετικό πρόσημο από την αρχή του έτους και έως σήμερα παρουσιάζει κέρδη περί του 20%.  
 
Top