Τι ισχύει για το Επίδομα ορεινών περιοχών, που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.


Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/-ες να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ (https://oreina.epidomata.gov.gr/) για τη χορήγηση του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας που φτάνει έως και το ποσό των 600 ευρώ.

Το ποσόν της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι/-ες για το επίδομα:
1. Το ποσό του επιδόματος

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσό του επιδόματος – εισοδηματικής ενίσχυσης θα διαμορφωθεί ως εξής:

– 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ.

– 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3000.01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

2. Οι προϋποθέσεις χορήγησης

Οι προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης:

1. Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης

2. Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.
ΟΠΕΚΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για το Επίδομα έως 600 ευρώ – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Σε λειτουργία τέθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα – συνεργασία ΟΠΕΚΑ – ΗΔΙΚΑ, που αφορά στην εισοδηματική ενίσχυση των Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών.

Η διεύθυνση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι: https://oreina.epidomata.gov.gr/.

Ο πολίτης θα μπορεί πλέον ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με μέιλ ή με sms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο για την έγκριση ή την απόρριψή του.
Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψιν της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για την υποβολή της αίτησής τους και για την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία της.
 
Top