Oι ειδήσεις των τελευταίων 24ωρων, συνθέτουν το ζοφερό τοπίο στο οποίο βρίσκεται η χώρα σε όλους τους τομείς: της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας, της υγείας και της...
κατάστασης στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει καθημερινά επέκταση των μέτρων για την πανδημία προσπαθώντας να περισώσει τη διογκούμενη διασπορά, απόρροια των αποτυχημένων χειρισμών της. Το άνοιγμα των σχολείων είναι ακόμη «στον αέρα» ενώ λόγω της απίστευτης προχειρότητας, η προμήθεια για τις μάσκες των μαθητών δεν μπορεί να είναι στα σχολεία το επόμενο δεκαπενθήμερο και άρα φαίνεται πως μεταθέτει τον «αγιασμό» που είχε ανακοινωθεί, εκτός αν την πρώτη εβδομάδα ο κοροναϊός «δεν κολλάει».

Το άτυπο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών για πολλοστή φορά απέφυγε να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αναβάλοντας τις πιθανές αποφάσεις για τον επόμενο μήνα και επιτείνοντας το αδιέξοδο, παρά τις υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά, όπως η συμφωνία με την Αίγυπτο, που φαίνεται να δημιουργεί προηγούμενο... μειωμένης επήρειας.

Η Ελλάδα είναι η ουραγός στην άντληση πόρων από το πακέτο SURE ενώ οι πόροι ήδη έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό και κατευθύνονται σε αποτυχημένα προγράμματα με μηδενική κοινωνική αντίληψη. Ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, «βάζει χέρι» στο μαξιλάρι και επεκτείνει διαρκώς τα προσωρινά μέτρα αναστολών πληρωμών, καθώς η εικόνα στην αγορά παραμένει τραγική και επιδεινώνεται από τους καταστροφικούς χειρισμούς στην πανδημία.

Την ίδια αυτή ώρα, όμως ο Πρωθυπουργός συγχαίρει μια start up που εδρεύει.... στο Nτουμπάι ενός επιχειρηματία, που προωθούσε η εταιρία που - εντελώς τυχαία - είχε ιδρύσει η σύζυγός του και η οποία χρηματοδοτήθηκε προ της χρεοκοπίας από αμφιλεγόμενο εφοπλιστή.

Όσο ο «πακτωλός των επενδύσεων» συμπυκνώνεται σε μια μικρή εταιρία στο... Ντουμπάι , ο Υπουργός (Εμπορίου και Ζαρζαβατικών) Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιεύει φωτογραφίες του να παίζει τένις και να αυτο-θαυμάζεται, ενώ τo σαλβινικό «θαλάσσιο φράγμα», προστίθεται στη μακρά λίστα των αποτυχημένων πολιτικών στο προσφυγικό, καθώς επιβεβαιώθηκε, όπως όλοι τόνιζαν εξαρχής πλην της κυβέρνησης, πως είναι παντελώς άχρηστο όχι μόνο για την απόκρουση των προσφυγικών ροών -όπως ισχυριζόταν η ΝΔ- αλλά ακόμη και για το Λιμενικό. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στα αζήτητα και οι πολίτες να έχουν ζημιωθεί ακόμη 500.000 ευρώ, τα οποία ασφαλώς δόθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες για την παραλαβή του φράγματος.

To site του Υπουργείου Παιδείας «πέφτει» την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων αλλά το Υπουργείο ανακοινώνει ότι μετά τον αποκλεισμό της κοινωνιολογίας και την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών εντάσσεται στο πρόγραμμα των σχολείων το ... cheerleading, αποθεώνοντας την ελαφρότητα των αρμοδιών ου μοιάζουν να ζουν στον δικό τους κόσμο. Και βέβαια στους μαθητές που δεν έχουν ακόμη μάσκες θα δοθεί φέτος ένα παγουρίνο, δώρο από τον εφοπλιστή που επενδύει στην Endeavor Greece, την οποία είχε ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Μοιάζει με... τρολάρισμα.

tvxs.gr
 
Top