Η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν αρκείται στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και πιέζει την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει επιπλέον
μέτρα, όπως το μειωμένο ωράριο στην εστίαση, ή ακόμη και το κλείσιμό της για κάποιο διάστημα, ενώ ζητούν συνεχώς και την επαναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στους τηλεοπτικούς δείκτες.

lockdown στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση αλλά και στην εστίαση σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση. Η εισήγηση υπάρχει στο τραπέζι και σε πρώτη φάση εξετάζεται να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα όλα τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα.

Εκτός από τα νέα μέτρα που πιθανόν να παρθούν το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιστρέψει στους τηλεοπτικούς δέκτες και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μία πάγια απαίτηση της επιτροπής.

Τηλεδιάσκεψη στις 9.30 σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί για το μείζον ζήτημα, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, δηλαδή των Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και βέβαια του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Παρότι τηλεδιασκέψεις έχουν προγραμματιστεί από την έδρα της κυβέρνησης καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή), η σημερινή τηλεδιάσκεψη έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση σε ΦΕΚ των νέων μέτρων απέναντι στην πανδημία.

Το πλέγμα των μέτρων του Αυγούστου

Η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, και η ισχυρή σύσταση να γίνεται χρήση της ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, το πλαφόν των 100 καλεσμένων στα μυστήρια, η απαγόρευση ορθίων πελατών στα κλαμπ, αλλά και η αναστολή πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, είναι τα βασικά μέτρα τα οποία επέβαλε η κυβέρνηση.

Επίσης, πανηγύρια δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τον Αύγουστο, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που αποδέχθηκε η κυβέρνηση.


Όλα τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή, καταρχάς, για το επόμενο 15νθήμερο, χωρίς βεβαίως ουδείς να μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα παραταθούν
 
Top