Πλήρης επιβεβαίωση όσων υποστήριζαν ( ανάμεσά τους και το The Faq ) οι Τούρκοι εφόσν μπήκαν – με την ανοχή και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ στο Αιγαίο σςν πρόκειται πλέον να...
αποχωρήσουν επιβάλλοντας ουσιαστικά το “γκριζάρισμα” που επεδίωκαν από το 1996 με τα “Ιμια”, αλλά και την de facto συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση της ΝΑ Μεσογείου! Και αποδεικνύεται επίσης οτι η ελλιπής συμφωνία με την Αίγυπτο για ΑΟΖ ήταν στην πραγματικότητα η αφορμή που περίμεναν οι Τούρκοι για να εδραιώσουν τα τετελεσμένα τους στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο…

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις θα παραμείνει στην ανατ. Μεσόγειο για 90 ημέρες, ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του Ορούτς Ρέις στην ανατ. Μεσόγειο, που θα αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Όπως διευκρίνισε, οι πρώτες Navtex θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές (σ.σ. περιοχές τουρκο-λιβυκού μνημονίου) και στο τέλος του 3μήνου το Ορούτς Ρέις θα πλησιάσει την (τουρκική) ηπειρωτική χώρα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr
 
Top