Δύο ακόμη περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, εντάχθηκαν στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Η συγκεκριμένη προμήθεια συνολικού κόστους 1.398.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής  Συνεργασίας INTEΝΑΥΤΙΛΙΑ2RREG «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Με αυτήν την εξέλιξη γίνεται πραγματικότητα και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού που θωρακίζονται υγειονομικά με υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού τους επόμενους μήνες. Το σχετικό αίτημα των νησιωτών του Αργοσαρωνικού έχει αναδείξει επαλειμμένα ο βουλευτής της Α Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος από τον οποίο πληροφορηθήκαμε αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη που αφορά την υγειά των κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού. 

Διαβάστε την δήλωση του βουλευτή κ. Νικόλαου Μανωλάκου:

"Υγειονομική θωράκιση των νησιών του Αργοσαρωνικού με υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού τους επόμενους μήνες! Ο Υπουργός ΕΝ κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι ένα από τα επόμενα προς παραλαβή πλωτά ασθενοφόρα θα διατεθεί για τη κάλυψη των νησιών του Αργοσαρωνικού, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα που είχα καταθέσει με ερώτηση μου στη Βουλή, την 7/9/2020"

Νικόλαος Π. Μανωλάκος
 
Top