"Πειραιάς, πόλη της ναυτοσύνης από την αρχαιότητα ως σήμερα. Πόλη που η ιστορία της, ο πολιτισμός της, οι ομορφιές της , έχουν άρρηκτα συνδεθεί στο πέρασμα του χρόνου με το απέραντο γαλάζιο υδάτινο στοιχείο.

Πειραιάς, το πρώτο λιμάνι της χώρας. Εδώ που αρχίζουν τα ταξίδια της ψυχής γεμίζοντας ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες τους ανθρώπους.

Ο Δήμος μας και η Αντιδ/χος Andriana Zarakeli διοργανώνει και φέτος κάτω από τις γνωστές δύσκολες συνθήκες, τις «Ημέρες Θάλασσας 2020» με εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της εποχής.

Μοναδικό τοπόσημο της πόλης που συνδέει τον άνθρωπο και την θάλασσα αποτελεί το «Μνημείο Αφανούς Ναύτη» γνωστό και ως «Σταυρός της Πειραϊκής». Ανεγέρθει πριν από 50 και πλέον χρόνια προκειμένου να αποδοθεί φόρος τιμής στα άγνωστα θύματα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Σήμερα, βούληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας Γιάννης Μώραλης είναι η ανάδειξη του μνημείου. Στα στενά χρονικά περιθώρια η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού προέβη σε εργασίες τοποθέτησης προβολέων, ώστε το μνημείο να καταστεί ορατό από στεριά και θάλασσα κατά τις νυκτερινές ώρες.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων που άμεσα ενέκρινε τις σχετικές εργασίες.
#Δήμος_Πειραιάς #Πειραιας_η_πόλη_μας"

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Η ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού Δήμου Πειραιά

 
Top