Πανηγυρίζουν ορισμένοι "θεσμικοί" αναλυτές, γιατί - λέει- ένα ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ, θα έχει μόνιμο ελλιμενισμό στην αμερικανική Βάση της Σούδας, και θα είναι - λέει- φόβητρο για την Τουρκία!
Και όμως. Όποιος... ξέρει καλά ελληνικά , ας διαβάσει τι είπε επί λέξει ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο , κατά την ομιλία του στη Σούδα, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό:
«Έχουμε πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, σας βλέπουμε σαν πυλώνα σταθερότητας. Το Herschel Williams θα έρθει για μόνιμο ελλιμενισμό στο ναύσταθμο της Σούδας. Είναι μια τέλεια επιλογή και μια πολύ σημαντική εξέλιξη, γιατί η Ρωσία αποσταθεροποιεί την περιοχή, όπως έκανε στη Λιβύη».
Δηλαδή, το αμερικανικό πολεμικό, θα ναυλοχεί στο...αμερικανικό στρατιωτικό κρατίδιο για τον ρωσικό κίνδυνο που.... διατρέχει την Ελλάδα!..
Όχι ότι ο Πούτιν είναι και το καλύτερο "παιδάκι", αλλά να θυμίσω στους αναλυτές, ότι η Ρωσία δεν είναι πια κομμουνιστική και ότι τη Λιβύη την αποσταθεροποίησε η Αμερικανική Σούδα , απ ΄όπου, επί ΓΑΠ, απογειώνονταν γαλλικά Μιράζ, βομβαρδίζοντας τη χώρα του δικτάτορα Καντάφι, επί οκτώ μήνες, το 2011...Ανοίγοντας το δρόμο στην Τουρκία να μας κυκλώσει από το νότο...
ΟΚ !
Θέλουμε τη φιλία με τις ΗΠΑ...
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση...
Ας αξιοποιήσουμε την κηδεμονία τους , ειδικά τώρα με τον Αττίλα του Αιγαίου, αλλά...
..Αλλά, ας μην δουλευόμαστε μεταξύ μας...

 
Top