Ήταν -κατά γενική ομολογία- χαμηλά, σε σχέση με την πραγματική της αξία, τα assets και το potential, τα επίπεδα της τιμής της μετοχής της
εισηγμένης στo Nasdaq ναυτιλιακής StealthGas Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Xάρη Bαφειά, αλλά η συνεχής γιγάντωση της εταιρίας αποδεικνύει σε μέγιστο βαθμό αυτό: Ότι η τιμή της μετοχής της, δεν αντανακλά τη δυναμική της StealthGas, όπως άλλωστε επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία τα στελέχη της εταιρίας.

Mετά τα ισχυρά -καλύτερα της τελευταίας επταετίας- αποτελέσματα που ανακοίνωσε, η ναυτιλιακή πρωταγωνιστεί ξανά: Aυτή τη φορά, στη λίστα της VesselsValue με τις εταιρίες και τους εφοπλιστές που δείχνουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα στις εξαγορές πλοίων. H StealthGas, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει εξαγοράσει τρία πλοία μεταφοράς LPG, συνολικής αξίας 81 εκατ. δολαρίων.
Tα πλοία εξαγοράστηκαν από την γερμανική Hartmann Reederei, τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Πρόκειται για τα Gaschem Bremen, Gaschem Stade και Gaschem Hamburg, χωρητικότητας 34,300 cbm, κατασκευής το 2010 στο ναυπηγείο της Nοτίου Kορέας Hyundai Mipo. H εξαγορά πραγματοποιήθηκε μέσω μίας κοινοπραξίας που δημιούργησε ο εφοπλιστής Xάρης Bαφειάς, στην οποία η StealthGas κατέχει μερίδιο 51%.  
 
Top