Η Airbus εκτιμά πως οι δραστηριότητες της όσον αφορά τα ιδιωτικά αεροσκάφη δεν θα πληγούν τόσο όσο τα εμπορικά, λόγω κορωνοϊού, γι’ αυτό προχωρά σε λανσάρισμα έκδοσης του νέου μοντέλου της σειράς Α220 -100 που απευθύνεται σε στελέχη, επιχειρηματίες και κροίσους.

Το αεροσκάφος θα έχει τρεις φορές περισσότερο χώρο καμπίνας και θα κοστίζει περίπου κατά ένα τρίτο λιγότερο, από ό,τι τα ανταγωνιστικά μοντέλα, δήλωσε η Airbus, η οποία προχώρησε στην κατασκευή του αεροσκάφους με την Bombardier τον Φεβρουάριο.

Το μοντέλο βασίζεται στο μοντέλο A220 – 100 και θα μπορεί να πετάξει έως και 10.500 χλμ., αρκετά ώστε να καλύψει μία απόσταση από το Λονδίνο μέχρι το Λος Άντζελες.

Η Airbus διαθέτει ήδη εταιρικά μοντέλα με βάση τα αεροσκάφη της οικογένειας A320, A330 και A350.

Η παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊου, μείωσε σημαντικά τη ζήτηση, και προκέλεσε ζοφερές προβλέψεις σχετικά με το μέλλον των επαγγελματικών ταξιδιών, καθώς οι εταιρείες οργανώνουν, πλέον, τις συναντήσεις τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των ποσοστών μόλυνσης καθιστούν τα ιδιωτικά αεροσκάφη μια πιο ελκυστική πρόταση για όσους χρειάζονται να ταξιδέψουν και μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η βασική δραστηριότητα της Airbus για την κατασκευή εμπορικών αεροσκαφών έχει πληγεί από την πανδημία, με την εταιρεία να λαμβάνει δραστικά μέτρα οικονομικής αναδιάρθρωσης. Πρόσφατα, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να μειώσει 15.000 θέσεις εργασίας, καθώς δεν βλέπει ανάκαμψη στα παγκόσμια επίπεδα εναέριας κυκλοφορίας πριν από το 2023. 

 
Top