Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της πολύκροτης δίκης και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ότι αρκετοί συνεχίζουν να πιστεύουν στην «χρησιμότητα της Χρυσής Αυγής». Ενδεικτικά είναι τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών»...

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ένας στους πέντε πολίτες να αξιολογεί ως χρήσιμη την παρουσία της στο πολιτικό σκηνικό, υπό τον όρο ότι αυτή δεν προέβαινε σε εγκληματικές πράξεις. Συγκεκριμένα στο ερώτημα: 
«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αν η Χρυσή Αυγή δεν έκανε εγκληματικές πράξεις, αλλά έμενε προσηλωμένη αποκλειστικά στις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις, θα ήταν ένα χρήσιμο για την κοινωνία, πολιτικό κόμμα. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συγκεκριμένη άποψη;» 

-το 9% απάντησε «Σίγουρα συμφωνώ»,
 -το 12% «μάλλον συμφωνώ»,
 -το 13% μάλλον διαφωνώ»,
-ενώ το 62% «σίγουρα διαφωνώ».

Στο ερώτημα «τι εκτιμάτε ότι θα ψηφίσουν όσοι υποστηρίζουν σήμερα τη Χρυσή Αυγή», ως πρώτη επιλογή σε ποσοστό 43% είναι η απάντηση: «κάποιο άλλο μικρότερο κόμμα της άκρας Δεξιάς».
Ακολουθεί ως επιλογή η Ελληνική Λύση με 23% και η Νέα Δημοκρατία με 21%. 

Όσο για το εάν υπάρχει ακόμα κίνδυνος νεοναζιστικής/ φασιστικής απειλής στην χώρα, το 39% απάντησε ότι υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος, την ίδια στιγμή που το 37% βλέπει να υπάρχει μεν κίνδυνος, αλλά όχι σοβαρός.
 
Top