Με ειδικά διάταξη, τα ποσά των αναδρομικών που θα δοθούν σε λίγες μέρες στους συνταξιούχους θα είναι ακατάσχετα και δεν θα υπόκεινται σε συμψηφισμό, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού, κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος εξέφραζε επιφυλάξει ότι τα αναδρομικά θα κατάσχονται αν υπάρχουν χρέη πριν τα λάβουν οι δικαιούχοι, ο Απόστολος Βεσυρόπουλους προανήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση.
Σύμφωνα με την ρύθμιση αυτή:

1ον) Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

2ον) Τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν θα δεσμεύονται και δεν θα συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο, τους Δήμους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες.


Η σημερινή κυβέρνηση δίνει έτσι «ατόφια» τα ποσά που από τον Ιούνιο του 2015 (με τις αποφάσεις ΣτΕ 2287, 2288, 2289 και 2290/2015) θα έπρεπε να είχαν δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους.

«Η καταβολή των αναδρομικών αλλά και η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, και τα βασικά της σημεία που μόλις σας παρέθεσα συνιστούν κίνηση σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.
πηγή
 
Top