Η θετική ανταπόκριση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη θεραπεία του κορωνοϊού, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι πιθανόν ακόμη και σήμερα να αποχωρίσει από το νοσοκομείο και τα σημάδια προόδου αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, έχουν επιφέρει μία ηρεμία στους επενδυτές, μετά την τρικυμία της Παρασκευής.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 238 μονάδες ή 0,86% σε ποσοστό. Ελαφρώς καλύτερη η άνοδος του S&P500 με 0,88%, ενώ ισχυρότερη εκείνη του Nasdaq με 1,20%.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κυκλοφόρησε μια σειρά από βίντεο στην προσπάθεια να διαβεβαιώσει το κοινό ότι αναρρώνει, αν και η κατάστασή του παραμένει ασαφής και ειδικοί προειδοποιούν ότι η περίπτωσή του μπορεί να είναι σοβαρή.Οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν απώλειες την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εντείνοντας την πολιτική αβεβαιότητα μόλις ένα μήνα μακριά από την ψηφοφορία στις προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα την Κυριακή η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόζι, δήλωσε ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μούτσιν, για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.


Οι αμφιβολίες σχετικά με την νέο πακέτο και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης έχουν επιβαρύνει τον S&P 500, με τον δείκτη να καταγράφει τον Σεπτέμβριο τον χειρότερο μήνα του, μετά τη συντριβή του Μαρτίου εξαιτίας του κορωνοϊού.


Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos την Κυριακή, έδειξε ότι ο αντίπαλος του Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, κατέγραψε το μεγαλύτερο προβάδισμά του ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, με την πλειοψηφία των Αμερικανών να θεωρεί ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ασθένεια, εάν είχε αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό πιο σοβαρά.

Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι μία δυνητική νίκη του Μπάιντεν και ο συνεπακόλουθος υψηλότερος ομοσπονδιακός φόρος, θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν κύκλο κερδοφορίας σε κλάδους όπως ο τεχνολογικός.

Οι εμπροσθοβαρείς μετοχές των Big Tech, των Apple, Nvidia, Netflix, Amazon και Microsoft, προ-συνεδριακά σημείωναν κέρδη περί του 1%, μετά τις αισθητές απώλειες του Nasdaq την Παρασκευή.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα της οικονομίας των ΗΠΑ, με τον δείκτη ΡΜΙ να διαμορφώνεται στις 54,6 μονάδες, μετά τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν ότι η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον περασμένο μήνα.  
 
Top