4 Συμβουλές διατροφής που θωρακίζουν τον οργανισμό!

4 Συμβουλές διατροφής που θωρακίζουν τον οργανισμό!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

H πρόληψη απέναντι σε αυτές τις ενοχλητικές περιπτώσεις έχει να κάνει πάντα και με τον τρόπο που τρώμε. Πολλές τροφές αποτελούν άμυνα για τις ιώσεις. Ακολουθούν μερικές καλές διατροφολογικές συνήθειες που χτίζουν «τείχος προστασίας» για τον οργανισμό μας από τις χειμωνιάτικες αρρώστιες:

Κρέας 

Το να καταναλώνουμε κρέας με μέτρο και χωρίς υπερβολές είναι μια από τις καλύτερες και ωφέλιμες διατροφικές συνήθειες που θα μπορούσαμε να έχουμε ως ρουτίνα. Κι αυτό γιατί το κρέας εμπεριέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα στοιχεία όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο αλλά και διάφορα ανόργανα στοιχεία που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Είναι προτιμότερο να τρώμε λευκό κρέας (κουνέλι ή πουλερικά) που είναι πολύ πιο υγιές από το κόκκινο και γενικότερα, να αποφεύγουμε την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. Τέλος, η ενδεδειγμένη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε ανά εβδομάδα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 500 γραμμάρια. Αν ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες, το κρέας μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο για τον οργανισμό μας.

Ψάρια και αυγά

Τόσο τα ψάρια όσο και τα αυγά έχουν περίπου τις ίδιες ιδιότητες με το κρέας με μια μεγάλη προσθήκη: εμπεριέχουν ω-3 λιπαρά οξέα καθώς και βιταμίνη D. Τα ω-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν την καρδιά από δυσλειτουργίες και τον οργανισμό μας από εσωτερικές φλεγμονές ενώ η βιταμίνη D ισχυροποιεί τα κόκκαλά μας και αυξάνει την προστασία τους ενώ σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες είναι ενισχυτική συνολικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Καρποί, φρούτα και λαχανικά

Αν ψάξουμε να βρούμε τροφές που να κάνουν ακόμα πιο δυνατό το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν θα βρούμε καλύτερες περιπτώσεις από τους καρπούς, τα λαχανικά και τα φρούτα καθώς οι ουσίες που εμπεριέχουν καταπολεμάνε το στρες και δίνουν μεγαλύτερη ζωντάνια στα κύτταρα που συγκροτούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα, αποτελούνται από βιταμίνες C, A και E καθώς και από ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο, ο ψευδράργυρος και ο χαλκός. Όλες αυτές οι ουσίες εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με στοιχεία που τον κάνουν πιο δυνατό απέναντι στις ιώσεις.

Δείτε ακόμα:  Εφτά γευστικοί τρόποι για να απολαύσετε τις ώριμες μπανάνες!

Μακριά από δίαιτες και… φαγοπότια

Αν υπάρχει μια κακή εποχή για να ξεκινήσετε δίαιτα αυτή είναι ο χειμώνας. Αν υπάρχει επίσης μια κακή εποχή για να… το ρίχνουμε έξω διατροφικά αυτή είναι επίσης ο χειμώνας. Γενικότερα, τον χειμώνα που οι ιώσεις παραμονεύουν στις παραμικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας πρέπει να αποφεύγουμε τις εξαντλητικές δίαιτες καθώς και τις υπερβολές. Για την ακρίβεια είναι η εποχή της ισορροπίας. Ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να θρέφεται με 1200 θερμίδες ανά ημέρα και καλό είναι αυτό να μην αναιρείται ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Επίσης, αυτές οι 1200 θερμίδες πρέπει να προέρχονται από μια ποικιλία συστατικών και άρα από πολλών ειδών τροφές. Μια συστηματική διατροφή που αποτελείται από κάτω από 1200 θερμίδες ημερησίως προκαλεί πτώση του ανοσοποιητικού και αργές αναρρώσεις από τους ιούς που μας προσβάλλουν ενώ όταν καταναλώνουμε πάνω από 1200 θερμίδες ημερησίως, οι λοιμώξεις παραμονεύουν ύπουλα.

itrofi.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News