Απαλλακτικό βούλευμα για τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο για τη «μαφία των φυλακών»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κούγιας: «Προφυλακίστηκε για έξι μήνες εντελώς άδικα και παράλογα»
Την απαλλαγή του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον δικηγόρο που κρατήθηκε προσωρινά για έξι μήνες μετά τις καταγγελίες περί εκβιασμού του γνωστού επιχειρηματία.
Σε ανακοίνωση του ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας σημειώνει πως αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του εντολέα του ήταν ψευδείς σημειώνοντας πως «εντελώς άδικα και παράλογα προφυλακίστηκε για έξι μήνες με τις κατηγορίες της δήθεν συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση και της δήθεν απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης με συμμετόχους τους συναδέλφους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο και Αλβανούς κακοποιούς».
Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας επελέγη από τον τότε προσωρινά κρατούμενο συνάδελφο Γεώργιο Αντωνόπουλο ως ο μοναδικός συνήγορος υπερασπίσεώς του (είχαν παραιτηθεί μετά την προσωρινή του κράτηση οι πρώην συνήγοροι και συγκατηγορούμενοί του Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος), για να τον υπερασπισθεί απέναντι στις πρωτοφανείς κατηγορίες της συμμετοχής, μαζί με τους Λυκουρέζο, Παναγόπουλο και Αλβανούς κακοποιούς, σε εγκληματική οργάνωση που είχε σκοπό να δολοφονεί και να εκβιάζει συμπολίτες μας, και για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας εκβίασης μαζί με τους Λυκουρέζο και Παναγόπουλο σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, του γνωστού τότε κατηγορούμενου για την υπόθεση της υπεξαιρέσεως 236 εκ ευρώ (κατά το αρχικό κατηγορητήριο) εις βάρος, μεταξύ άλλων, του ελληνικού Δημοσίου και δήμων, αλλά και κατηγορουμένου για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Γεωργίου Αντωνόπουλου, πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί ήδη πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών και η δίκη διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.
​Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος κατέστη κατηγορούμενος μόνο από μια κωμικού περιεχομένου μήνυση του Αριστείδη Φλώρου και από τις μαρτυρικές καταθέσεις των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου Η.Α. και Β.Δ.
​Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Ευτύχιου Νικόπουλου κατεξευτελιζόμενος μέσα στις αίθουσες των Δικαστηρίων και κατεστράφη επαγγελματικά και κοινωνικά, οδηγούμενος στις φυλακές Κορίνθου σαν τον πλέον επικίνδυνο κακοποιό, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του γνωστοί δικηγόροι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος συνελήφθησαν με εξευτελιστικά εντάλματα συλλήψεως στην Αθήνα και στα Ιωάννινααντίστοιχα και αφέθησαν ελεύθεροι, αφού κατεξευτελίστηκαν με υποτιμητικούς περιοριστικούς όρους, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου να αντιδράσει έστω και ένας θεσμικός φορέας.
​Σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών υπό την προεδρία της Προέδρου Εφετών κας Μαρίας Αρχοντάκη και μέλη την Εφέτη κα Κωνσταντίνα Χαλικιά, Εισηγήτρια, και την Εφέτη κα Χαρίκλεια Τσαγγαρού, αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του κυρίου Γεωργίου Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία, λόγω του ότι απεδείχθη ότι ουδεμία σχέση είχε με οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ότι ήταν το μεγάλο θύμα αυτής της υποθέσεως, και συγχρόνως απήλλαξε από κάθε κατηγορία λόγω παραγραφής χαμηλής απαξίας πλημμελήματος τους Αλ. Λυκουρέζο και Θ. Παναγόπουλο.
​Σημειωτέον ότι απαλλακτική πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο Εφετών και η Εισαγγελέας Εφετών κα Αικατερίνη Ψύρη, η οποία είχε προτείνει στο Συμβούλιο την απαλλαγή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων.
​Μετά από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου βουλεύματος είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω και την εισαγγελική πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κας Ειρήνης Τζίβα, η οποία είχε εισηγηθεί προς το Συμβούλιο Εφετών με Πρόεδρο Εφετών τον κοΚωστόπουλο την αντικατάσταση της προσωρινής κρατήσεως του κου Αντωνόπουλου με περιοριστικούς όρους, διασώζοντας το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και αναδεικνύοντας με την πρότασή της ένα τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, όπου Εισαγγελείς και Δικαστές είχαν αποφασίσει την προσωρινή κράτηση του κου Γεωργίου Αντωνόπουλου και την απόδοση σε αυτόν κακουργηματικών κατηγοριών, μόνο και μόνο για να διασωθεί ο επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας, τον οποίο στις φυλακές είχαν επισκεφθεί 36 δικηγόροι, υπουργοί, γραμματέας υπουργικού συμβουλίου (ο Τάκης Μπαλτάκος) και βουλευτές, ενώ ήταν γνωστό σε όλους ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μολονότι κατηγορούνταν και ήταν κρατούμενος για υπεξαίρεση 236 εκ. ευρώ σε βάρος, μεταξύ άλλων, του ελληνικού Δημοσίου και δήμων, εκ των οποίων περί τα 150 εκ. ευρώ παρέμεναν άφαντα, αποφυλακίστηκε και κυκλοφορούσε ελεύθερος.
​Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε τολμήσει να καταθέσει εις βάρος μου αγωγή αποζημιώσεως 100.000 ευρώ, για τον τρόπο που υπερασπίστηκα τον κο Γεώργιο Αντωνόπουλο, αλλά ευτυχώς για την ελληνική Δικαιοσύνη η αγωγή του απορρίφθηκε».

Δείτε ακόμα:  Λήξη συναγερμού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News