Απογοητευτικά χαρακτήρισε τα νούμερα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο
Απογοητευτικά χαρακτήρισε τα νούμερα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άμεσα επιδημιολογική επιδείνωση ενώ επισήμανε πως «το επικαιροποιημένο εμβόλιο πιάνει όλα τα τρέχοντα στελέχη του ιού στη χώρα μας», ενώ προειδοποίησε ότι η περίοδος της ανοσίας έναντι του ιού διαρκεί μόλις τρεις μήνες μετά από την τελευταία δόση εμβολίου ή τη νόσηση και μετά από αυτό το διάστημα ο καθένας είναι απροστάτευτος.
Όσον αφορά στη γρίπη ενημέρωσε πως δύο συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με γρίπη και επισήμανε πως «πρέπει φέτος να εμβολιαστούμε πολύ περισσότερο από όσο τα προηγούμενα χρόνια για να προστατευτούμε, γιατί λόγω των προηγούμενων περιορισμών με τις προστατευτικές μάσκες, η ανοσία του πληθυσμού έχει μειωθεί δραματικά».
Στο θέμα της γρίπης επισήμανε ότι «τα δύο χρόνια προηγούμενα χρόνια ήμασταν πολύ προστατευμένοι σαν κοινωνία γιατί φοράγαμε όλοι μάσκες. Αυτό μείωσε πάρα πολύ την ανοσία που έχει πληθυσμό στη γρίπη. Τώρα λοιπόν έρχεται ο ιός της γρίπης και μας βρίσκει χωρίς πληθυσμιακή ανοσία, χωρίς ανοσία στον πληθυσμό. Πρέπει λοιπόν φέτος να εμβολιαστούμε πολύ περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια για να προστατευτούμε. Τώρα που ακόμα δεν έχει πιεστεί τρομερά το σύστημα ».
Και ενημέρωσε: «Δύο συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι λόγω γρίπης» ενώ συνέστησε τον εμβολιασμό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να ξαναφορέσουν τις μάσκες τους εκεί που υπάρχει πολυκοσμία. Όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα της μάσκας ήταν αρνητικός ακόμη και στα σχολεία όπου σημειώνονται πολλά κρούσματα γρίπης, καθώς όπως είπε «το να βάλεις μάσκες στα παιδιά είναι δίκοπο μαχαίρι, διότι τους στερείς την εκπαίδευση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Δεν μπορούμε να τα έχουμε αποστειρωμένα τα παιδιά μας»
Την επαναφορά της μάσκας όπως διευκρίνισε την βλέπει ίσως αναγκαία «σε περιοχές έξαρσης, εκεί δηλαδή που θα συμβεί κάτι πολύ έντονο επιδημιολογικά, με πολλά κρούσματα».
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.