Η κατάθεση της γιατρού που εφημέρευε όταν εισήχθη η Τζωρτζίνα
Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί με «σοβαρότατο νευρολογικό πρόβλημα» που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Ωνάσειο «δεν προβλημάτισε» ανέφερε στην κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η παιδίατρος-εντατικολόγος, Σταυρούλα Μπούντα.
Η γιατρός, η οποία εφημέρευε την ημέρα της εισαγωγής του παιδιού στο Ωνάσειο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση του για την τοποθέτηση απινιδωτή- βηματοδότη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο σπασμών που είχε η Τζωρτζίνα σημειώνοντας πως παρουσίασε υψηλό πυρετό.
«Ο πυρετός πυροδότησε τους σπασμούς. Στη συνέχεια, το παιδί παρέμεινε διασωλημένο και σταθερό» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός η οποία στη συνέχεια μίλησε για την επικοινωνία που είχε, μετά το επεισόδιο, με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Μου είπε ότι θα έρθει στο νοσοκομείο. Εγώ εν τω μεταξύ έφυγα. Έμαθα ότι ήρθε στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε από συνάδελφο» κατέθεσε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Τη μητέρα την είχα δει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ερχόταν συχνά την ενημέρωνα. Είχαν επιτραπεί και κάποιες επισκέψεις τις απογευματινές ώρες. Τον πατέρα τον είχα δει αλλά δεν είχα κάποια συζήτηση».
Η γιατρός ανέσυρε από τη μνήμη της και τη συζήτηση που είχε με την κατηγορούμενη την επομένη του επεισοδίου των σπασμών.
«Προσπάθησα να καταλάβω, να δω τι είχε συμβεί στο σπίτι. Μου είπε στο σπίτι πως η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη, έτρεμε και είπε “μαμά τρέμω τρέμω”. Αυτό δεν είναι σπασμοί, διότι είχε επικοινωνία. Μου απάντησε ότι μετά την έχασε. Κάπου εκεί σταμάτησε η συζήτηση μας» είπε και συμπλήρωσε πως «δεν αξιολογείται ως επεισόδιο σπασμών».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας η γιατρός αναφέρθηκε στην συμπεριφορά της κατηγορούμενης την οποία χαρακτήρισε ψύχραιμη.
«Δεν έχω να πω κάτι αξιόλογο. Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών» είπε.
Σύνεδρος: Ερωτήσεις έκανε;
Μάρτυρας: Την ενημέρωνα. Δεν θυμάμαι εάν έκανε ερωτήσεις.
Η υπεράσπιση με σειρά ερωτήσεων εστίασε στις αναφορές που αφορούσαν την συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Υπεράσπιση: Είπατε πριν για τη συμπεριφορά της μητέρας ότι σας φάνηκε ψύχραιμη. Στην κατάθεση σας στη ΓΑΔΑ λέτε ότι ενημερώσατε τη μητέρα τηλεφωνικά για το επεισόδιο σπασμών η μητέρα ήταν ανήσυχη και αναστατωμένη. Αυτό σας φαίνεται ψύχραιμη;
Μάρτυρας: Η μητέρα στις συνομιλίες μας ήταν πάντα ψύχραιμη. Στη τηλεφωνική μας συνομιλία ακούστηκε ανήσυχη…
Υπεράσπιση: Σας πέρασε το μυαλό ότι παιδί πρέπει να ελεγχθεί από παιδονευρολόγο;
Μάρτυρας: Έγινε έλεγχος… Έγινε εγκεφαλογράφημα δεν διαπιστώθηκαν σπασμοί που βλέπαμε ή δεν βλέπαμε πέρα από το επεισόδιο που καταγράφηκε στη δική μου βάρδια.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιουνίου.
Μαρία Ζαχαροπούλου
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.