Πανελλήνια αγανάκτηση για Κεραμέως: Πάνω από 9000 μαθητές ΖΗΤΟΥΝ να παραιτηθεί!

Πανελλήνια αγανάκτηση για Κεραμέως: Πάνω από 9000 μαθητές ΖΗΤΟΥΝ να παραιτηθεί!

NEWS ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αποφάσεις που έχει λάβει η Νίκη Κεραμέως για την Παιδεία, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ενώ πάνω από 9.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα ζητούν την παραίτηση της. Συγκεκριμένα, με ψήφισμα στο avaaz ζητούν από την κυβέρνηση, να διώξει την υπουργό Παιδείας, γιατί τονίζουν πως «αδιαφορεί και εντείνει τα προβλήματα στα σχολεία».

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο που εξέδωσαν, αναφέρουν τα εξής:

Απαιτούμε την άμεση απόλυση της κυρίας Κεραμέως. «Μην μας στερείτε τα αυτονόητα! Στους 18 μήνες ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποδειχθεί όχι μόνο ανίκανη αλλά και απειλή για τους μαθητές. Απαιτούμε την άμεση απόλυση της κυρίας Κεραμέως.

Γιατί:

1) Αδιαφορεί για τα προφανή προβλήματα της τηλεκπαιδευσης.

2)Ειναι υπεύθυνη για τα ημίμετρα που πάρθηκαν στα σχολεία όσο λειτουργούσαν.

3) Αρνείται να κάνει διάλογο με τους μαθητές.

4) Έλαβαν χώρα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά ανήλικων μαθητών τους τελευταίους μήνες. Περίτρανο παράδειγμα το περιστατικό στο Υπουργείο Παιδείας 9 Οκτωβρίου

5) Γίνονται ανούσιοι αιφνιδιαστικοί πειραματισμοί με την αλλαγή της νομοθεσίας έξι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

6)Επαναφέρεται η οπισθοδρομική Τράπεζα Θεμάτων.

7) Χρονοτριβή της ανακοίνωσης της νέας ύλης. Απαιτούμε να μην έχουμε εμπόδια για την μόρφωση που όλοι δικαιούμαστε.

Απαιτούμε να μην στερούνται από τους μαθητές τα αυτονόητα, απαιτούμε κάποιον που μπορεί να ανταπεξέλθει να ανταποκριθεί και να κατανοήσει το εκπαιδευτικό σύστημα και τις ανάγκες των μαθητών».

Η Νίκη Κεραμέως προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Η Νίκη Κεραμέως προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Η Νίκη Κεραμέως προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου στα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλά και το τέλος των «αιώνιων» φοιτητών!

Δείτε ακόμα:  "Παραιτήθηκε" ο Μίτσελ από τον Ολυμπιακό...

Η δέσμη ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο επανοριοθετεί τη σχέση των φοιτητών με το πανεπιστήμιο, τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη διάρκεια φοίτησης σε αυτή.

Ειδικότερα, κάθε πανεπιστημιακό τμήμα θα θέτει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων, στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα.

Η αλλαγή αυτή στοχεύει στη διασφάλιση των ακαδημαϊκών προϋποθέσεων της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών, επομένως και στη θωράκιση του κύρους των πανεπιστημιακών σπουδών και τη μείωση του ποσοστού μη ολοκλήρωσης των σπουδών, που σήμερα πλησιάζει το 30% του συνόλου.

Επίσης, στόχος είναι η ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ και της δυνατότητας κάθε τμήματος να διαμορφώσει το ακαδημαϊκό προφίλ του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν επηρεάζεται η προετοιμασία των φετινών υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι αλλαγές δεν αφορούν τα προς εξέταση μαθήματα, την ύλη ή οτιδήποτε σχετικό με την προετοιμασία τους, αλλά μόνο την κατάταξή τους στις σχολές προτίμησής τους, αφού έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με τις νέες ρυθμίσεις μπαίνει τέλος στο φαινόμενο των «αιώνιων» φοιτητών, καθώς προτείνεται όριο φοίτησης το Ν + ½Ν, (όπου Ν το ελάχιστο πλήθος των ετών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών).

Για παράδειγμα, όπου η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι τέσσερα έτη, το όριο φοίτησης επεκτείνεται κατά δύο. Οπου η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι έξι έτη, το όριο φοίτησης επεκτείνεται κατά τρία.

Η ρύθμιση θα ισχύσει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, ενώ για τους ήδη φοιτούντες θα υπάρξουν μεταβατικές προβλέψεις.

Δείτε ακόμα:  Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα μέσα από 10 ερωταπαντήσεις – Τι ισχύει για τα self test

Στη δέσμη των ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται ακόμη η διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στον χώρο των ΑΕΙ, όπως η ελεγχόμενη είσοδος, η ενίσχυση των διατάξεων πειθαρχικού και ποινικού δικαίου με τη θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου, με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή πράξεων βίας και ανομίας, και η σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), αποτελούμενης από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ. που θα υπάγονται ιεραρχικά στον αρχηγό του Σώματος.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites