Ολυμπιακός και Άγιαξ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Ολλανδία, με τους ερυθρόλευκούς να χάνουν με 1-0 από τον Αίαντα, ο οποίος ήταν πιο έτοιμος έχοντας κάνει ήδη 4 εβδομάδες προπονήσεις σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει μόνο 1 εβδομάδα προπονητικού ρυθμού.
Παρά την διαφορά στην φυσική κατάσταση όμως οι Πειραιώτες έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι και έδειξαν παραγωγικοί και δημιουργικοί στο χορτάρι, όντας αρκετά ανώτεροι από τον αντίπαλό τους σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού.
Πολύ καλά ανταποκρίθηκαν και οι ποδοσφαιριστές που προβιβάστηκαν από την Κ19, με τους Κουτσίδη, Μπάκουλα, Μουζακίτη και Κωστούλα να κάνουν την διαφορά, συμβάλλοντας ριζικά στο παιχνίδι του Μεντιλιμπάρ και κάνοντας ιδανικές ατομικές ενέργειες.
Αναλυτικότερα το παιχνίδι:
Η πρώτη καλή στο παιχνίδι έγινε στο 6′ και ήταν από τον Ολυμπιακό, όταν Κουτσίδης και Κωστούλας συνεργάστηκαν εκπληκτικά, με τον δεύτερο να μην βρίσκει εστία σε φάση τετ α τετ.
Στο 15′ και με τον Άγιαξ στην επίθεση αυτή την φορά ο Φιτζ-Τζιμ απείλησε με σουτ εντός περιοχής με τον Πασχαλάκη να αποκρούει την μπάλα.
Στο 43′ και έπειτα από λάθος του Ντόι στην μεσαία γραμμή, ο Άγιαξ έφτασε στο γκόλ με τον Φόρμπς από αντεπίθεση που δημιούργησε ο Τέιλορ κλέβοντας την μπάλα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ μεγάλη στιγμή του Μασούρα στο 50′, τον οποίον έβγαλε σε φάση τετ α τετ με εκπληκτική μπαλιά ο Μουζακίτης,με τον διεθνή εξτρέμ όμως να νικιέται από τον Πάσβιρ.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουζακίτης εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ σε καλό σημείο, με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ να μην έχει πρόβλημα και να μπλοκάρει.
Στο 73′ μετά από εκπληκτική μπαλιά του Μπιανκόν, ο Μάρτινς βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όπου ο Πασβίρ αποσόβησε τον κίνδυνο απεκρούοντας ακόμα ένα σουτ.
Τι τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν ένα άστοχο σουτ του Μάρτινς έξω από την περιοχή στο 90+3′.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (46′ Αναγνωστόπουλος), Αμπι (46′ Ρέτσος), Κοστίνια (46′ Ροντινέι), Κουτσίδης (70′ Μπιανκόν), Αποστολόπουλος (46′ Ορτέγκα), Τσικίνιο (82′ Ντόη), Μπακούλας (84′ Κωστούλας), Ντόη (46′ Μουζακίτης), Μασούρας, Μπιελ (70′ Παπακανέλλος) και Κωστούλας (46’ΖέλσονΜαρτίνς).
Άγιαξ: Πασβίρ, Ρεντς, Σούταλο (67′ Κάπλαν), Γιάνσε, Βίντναλ, Χέντερσον, Μπανέλ (67′ Ούγκβου), Τέιλορ, Ακπομ, Φιτζ-Τζιμ (67′ Χίνσον) και Φορμπς.
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.



