100% ασφαλής η τρίτη δόση – Πότε θα επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η τρίτη δόση είναι προαιρετική, ωστόσο είναι πολύ ισχυρή η σύσταση»
Για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση μίλησε το πρωί της Τρίτης (21/09) ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ασφαλής.
«Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση της Επιτροπής. Η τρίτη δόση είναι προαιρετική, ωστόσο είναι πολύ ισχυρή η σύσταση. Για τις ηλικίες που έχει ανοίξει πάντως συνίσταται», είπε στο MEGA.
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.
«Η τρίτη δόση στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 100% ασφαλής. Όταν ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς ο κόσμος πήγαινε και εμβολιαζόταν ανάλογα την ηλικιακή του ομάδα, ακόμα και άτομα που έχουν νοσήσει. Κανένας δεν έπαθε τίποτα, ίσα ίσα, έχουν καλύτερη ανοσία», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια που παρέχει η τρίτη δόση.
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε τους λόγους που η επιτροπή του FDA δεν επέτρεψε την τρίτη δόση εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό. «Έχω την αίσθηση ότι ανάλογα με το τι εμβόλιο θα έχει κάνει το άτομο, στο εξάμηνο ή οκτάμηνο θα μπορέσουν κι άλλες ηλικιακές ομάδες να εμβολιάζονται. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι που έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύουν περισσότερο μετά τον εμβολιασμό από τους νέους ανθρώπους», είπε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι για να μετρήσουμε την προστασία δεν αρκεί μόνο το τεστ αντισωμάτων.
«Οι ευπαθείς ομάδες στην Αμερική δεν είναι μόνο οι ανοσοκατεσταλμένοι, όπως γίνεται στην Ελλάδα, αλλά και άλλες ομάδες ατόμων που έχουν αυξημένο κίνδυνο. Η Βρετανία έβαλε το όριο των 50 ετών. Δεν υπάρχει μία μόνο παγκόσμια γραμμή», κατέληξε.

Δείτε ακόμα:  Στο νοσοκομείο διακομίστηκε γυναίκα μετά από φωτιά στο διαμέρισμα της, στη Θεσσαλονίκη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News