19η Μαΐου 1919: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο «Πυρρίχιο Πέταγμα», στον Πειραιά

19η Μαΐου 1919: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο «Πυρρίχιο Πέταγμα», στον Πειραιά

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

103 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την Κυριακή, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, πραγματοποίησαν εκδήλωση τιμής και μνήμης στο «Πυρρίχιο Πέταγμα», στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Μπροστά από το μνημείο που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Παναγιώτης Τανιμανίδης, εκτυλίχθηκε ένα μουσικο-αφηγηματικό δρώμενο προς τιμή των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου, σε κείμενα, καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία του λυράρη Ηλία Υφαντίδη.

Ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ακολούθησαν ομιλίες από τους εκπροσώπους των διοργανωτών της εκδήλωσης και φορέων της πόλης, για τη μαύρη μέρα του ποντιακού ελληνισμού ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο βωμό του μνημείου Γενοκτονίας, στην πλατεία Αλεξάνδρας.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Χωρίς την προσκόμιση οικοδομικών αδειών παραχωρούνται δημόσιοι δρόμοι στην Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Saint Paul»

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.