26 τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν σχετίζονται όλα με ταξίδι στο εξωτερικό
Αυξήθηκαν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική.
Δεν σχετίζονται όλα τα κρούσματα με ταξίδι στο εξωτερικό.
Οι περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί θα είναι υπό συνεχή παρακολούθηση ώστε να αξιολογηθεί με ελέγχους εάν τυχόν μεταβολή στην τοπική διασπορά οφείλεται στην Ομικρον με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση και ο κόσμος να προλάβει να εμβολιαστεί.
Για την ανησυχία που επικρατεί λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι στην Ελλάδα το στέλεχος δεν έχει τη δυναμική που παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώντας όμως ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και για αυτόν τον λόγο, δοκιμάζονται όπως είπε έκτακτα σχέδια: «Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες.
Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον. Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πλησιάζει στο τέλος του το θρίλερ – Ραγδαίες οι εξελίξεις

Newsroom | Pireas News