2ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ»

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά και αυτή τη σχολική χρονιά υλοποίησε προγράμματα Erasmus+, μεταξύ αυτών και τη συγκεκριμένη κινητικότητα μαθητείας 34 μαθητών και επτά συνοδών εκπαιδευτικών από τους τομείς των Μηχανολόγων, Υγείας-Πρόνοιας , Γεωπονίας-Τροφίμων & Περιβάλλοντος και Πληροφορικής , με τίτλο «Βελτιώνοντας τις επαγγελματικές μας προοπτικές σε μια Ευρώπη που αλλάζει διαρκώς», στην Ουγγαρία και  Ισπανία.

Δείτε ακόμα:  30 Ferrari θα μαγέψουν τους επισκέπτες της έκθεσης που ξεκινά στον Πειραιά

Ο τομέας Μηχανολόγων, στη Βουδαπέστη, σε συνεργασία με το φορέα υποδοχής CEBA,οργάνωσε και υλοποίησε πρόγραμμα μαθητείας σε αντίστοιχες εταιρείες των ειδικοτήτων των μαθητών, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία όχι μόνο να εργασθούν σε πραγματικούς χώρους εργασίας αλλά και να βιώσουν τις επαγγελματικές συνθήκες του αντικειμένου που επέλεξαν να σπουδάσουν.

Στόχος του προγράμματος ήταν η διασύνδεση των γνώσεων , δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αποκτούν οι μαθητευόμενοι στο σχολικό περιβάλλον με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας του τεχνικού οχημάτων και ψυκτικού εγκαταστάσεων και κλιματισμού , ώστε να αποκτήσουν την απαιτούμενη εργασιακή εμπειρία και να ακολουθήσουν τη βέλτιστη επαγγελματική διαδρομή.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ανακάλυψαν όχι μόνο  νέες τεχνολογίες και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο των σπουδών τους,

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.