65χρονος θώπευε αγοράκι φίλου του που έπαιρνε από το νηπιαγωγείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μαρτυρία της νηπιαγωγού
Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 65χρονο από την Αλβανία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, θωπεία και άσεμνες χειρονομίες σε βάρος του αγοριού ενός φίλου του που πήγαινε στο νηπιαγωγείο και ο ίδιος το έπαιρνε από το σχολείο.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει πως όταν εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του και συλληφθεί, θα πάει στη φυλακή.
Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο του 2017, ο κατηγορούμενος έκανε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, το θώπευσε και το γαργαλούσε πάνω από τα ρούχα.
Το αγοράκι, ηλικίας 7 ετών τότε, αλβανικής καταγωγής, πήγαινε σε νηπιαγωγείο της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου και επειδή οι γονείς του δούλευαν μέχρι αργά, είχαν ζητήσει από τον κατηγορούμενο να παίρνει το παιδί από το νηπιαγωγείο και να το πηγαίνει στο σπίτι, για να το παραλαμβάνει η μεγαλύτερη αδελφή του.
Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, όπως και η οικογένεια του παιδιού, ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας η νηπιαγωγός, που είπε ότι το παιδί είχε άρνηση να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο όταν έφευγε από το σχολείο.
Για την υπόθεση είχε γίνει προκαταρκτική έρευνα αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι δεν έγιναν γενετήσιες πράξεις και παρέπεμψε τον κατηγορούμενο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής είχαν καταθέσει και οι γονείς του παιδιού που είχαν πει ότι αν αποδεικνυόταν η ενοχή του, επιθυμούν την καταδίκη του. Ωστόσο, στη δίκη που έγινε την Παρασκευή δεν παραβρέθηκαν στο δικαστήριο.

Δείτε ακόμα:  Ξεκινά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Newsroom | Pireas News