ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

7 πράγματα που με δίδαξε ο σκύλος μου

7 πράγματα που με δίδαξε ο σκύλος μου

NEWS PETS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συμβίωση με έναν σκύλο αλλάζει τη ζωή σου. Όχι μόνο είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά είναι μια ανεξάντλητη πηγή παιδείας και ευημερίας. Το να μοιράζομαι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου με ζώα με έχει κάνει πάρα πολύ χαρούμενο, αλλά μου έχει φέρει και αναρίθμητα οφέλη.

Κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια και δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να νιώθεις μόνος όταν είσαι μαζί του . Λοιπόν, αν γίνετε μαζί μου, εδώ είναι 7 πράγματα που μου δίδαξε ο σκύλος μου:

Μερικοί άγγελοι δεν έχουν φτερά. Έχει 4 πόδια, γούνινο σώμα, μύτη από φασόλια, αυτιά προσοχής και αγάπη άνευ όρων.

1. Ο σκύλος μου με έμαθε να αγαπώ χωρίς όρους

Ο σκύλος μου με δίδαξε την αξία της δέσμευσης και της αμοιβαιότητας. Χάρη στον σκύλο μου έμαθα την αξία της πίστης, η οποία είναι τεράστια. Και αγάπη άνευ όρων , αγάπη ό,τι κι αν συμβεί και η αγάπη του «σε θέλω πάντα δίπλα μου γιατί μαζί σου η ζωή μου είναι απείρως καλύτερη».

2. Να κάνεις υπομονή και να συγχωρείς

Στην πραγματικότητα, ο σκύλος μου με διδάσκει κάθε μέρα να μην θυμώνω. Η ζωή δεν είναι ρόδινη, και ο σκύλος μου το ξέρει αυτό. Ωστόσο, είναι σε θέση να συγχωρήσει οποιαδήποτε αδικία ή οποιοδήποτε ξέσπασμα και να προχωρήσει, γιατί υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος δεσμός που μας ενώνει για πάντα.

Με καταλαβαίνει και ξέρει την αξία του να μην έχω απώτερα κίνητρα, ο σκύλος μου έχει απόλυτη ευγένεια και αγνότητα.

3. Να ζεις την κάθε στιγμή έντονα

Ο σκύλος μου απολαμβάνει μια βόλτα, ένα παιχνίδι ή ένα γεύμα σαν να ήταν το πρώτο ή το τελευταίο της ζωής του. Έχει κι αυτός τις αγωνίες και τις ανησυχίες του, αλλά τα απολαμβάνει όλα και προσπαθεί να τα ζήσει έντονα.

Επιπλέον, κάθε μέρα που αφιερώνουν χρόνο για εξερεύνηση και άσκηση, δεν περνούν μια ολόκληρη μέρα χωρίς να το κάνουν, ακόμα κι αν είναι λίγο. Όσο για τη βόλτα, δεν τον νοιάζει που θα πάει, χαίρεται να με συνοδεύει και ξέρει να εκτιμά αυτές τις στιγμές . Δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει να χαμογελάσω σαν να βλέπω πόσο χαρούμενος είναι επειδή είναι έξω για μια βόλτα.

4. Να λατρεύεις το χάος

Λατρεύω την τακτοποιημένη ακαταστασία σου. Μέσα στο χάος των παιχνιδιών και των οστών ανάμεσα στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού, ξέρει πού έχει ό,τι θέλει και τι θέλει ανά πάσα στιγμή.

Δεν υπάρχει λόγος να χάνω χρόνο οργανώνοντας τα πράγματά του ή βάζοντας προτεραιότητες: ο σκύλος μου είναι ευχαριστημένος με το πόσα ή τα λίγα έχει, θυμάται ότι τα έχει και ξέρει πώς να τα απολαμβάνει. Αν αρχίσω να μαζεύω τα παιχνίδια του για να τα πάω στην κούνια του, με ακολουθεί για να βεβαιωθεί ότι έχω τα πάντα υπό έλεγχο. Και το πιο εκπληκτικό είναι ότι τα καταφέρνει. Μακάρι να μπορούσα να κάνω τη ζωή μου τόσο οργανωμένη χωρίς να ανησυχώ συνεχώς για την τάξη.

5. Να απολαμβάνεις τις μικρές απολαύσεις της ζωής

Το να ακούω την ήρεμη αναπνοή του τη νύχτα μου δίνει μια απερίγραπτη γαλήνη. Ξαπλώνει κοντά μου και νιώθει ασφάλεια και αγάπη. Όσο κι αν είμαι δίπλα του. Το βρίσκω τόσο απολαυστικό να τον ακούω όσο να ακούω τη θαλασσινή αύρα ή το τραγούδι των πουλιών.

Δείτε ακόμα:  Άλεξ: Ο σκύλος που έσωσε μια οικογένεια στον σεισμό της Ελασσόνας!

6. Να επικοινωνώ με το σώμα μου

Μπορεί να μην καταλαβαίνει τι λέω, αλλά ξέρει από τις χειρονομίες μου ή τον τρόπο που έβαλα το σώμα μου προς το μέρος του ποια είναι η συναισθηματική μου κατάσταση ή αν θέλω να του πω κάτι. Έχουμε γίνει και οι δύο πολύ επιδέξιοι στο να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας αντισταθεί. Τα ζώα είναι αληθινοί ανιχνευτές συναισθημάτων.

Είναι πολύ συνηθισμένο για όσους έχουν μοιραστεί τη ζωή τους με ένα ζώο να έχουν την αίσθηση ότι πραγματικά φαίνεται να καταλαβαίνουν τι λέμε. Είναι αλήθεια, το κάνουν… Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό που λέμε ή πώς το λέμε, αλλά η ικανότητά μας να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε είναι εκπληκτική . Αυτό με έκανε πραγματικά να συνειδητοποιήσω τι μπορώ να μεταδώσω.

7. Να νιώθεις μοναδικός και αναντικατάστατος

Ένας σκύλος σου διδάσκει εκατοντάδες πράγματα, σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι και θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Αλλά αυτό που πρόκειται να σου διδάξει ένα ζώο είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και να αποδέχεσαι το γεγονός ότι είσαι άνθρωπος άξιος αγάπης.

Ο σκύλος μου με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο και ξέρω ότι θα συνεχίσει να το κάνει κάθε μέρα. Με έχει διδάξει ότι μπορώ να με αγαπούν έντονα και άνευ όρων. Αλλά επίσης, μου έχει διδάξει την αξία του να λέω σ’ αγαπώ κάθε μέρα και, επιπλέον, να το λέω χωρίς λόγια.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News