86χρονος πιάστηκε σε γκρεμό και σώθηκε πιάνοντας ένα κλαδί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ηλικιωμένος αγνοούνταν από το πρωί της περασμένης Παρασκευής ωστόσο έδειξε ψυχικό σθένος
Σώος και αβλαβής βρέθηκε ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν από το πρωί του περασμένου Σαββάτου από άνδρες της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων με την συνδρομή εθελοντών μελών του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τον 86χρονο σε έναν γκρεμό 40 μέτρων, να κρατιέται από ένα κλαδί, καθώς είχε εγκλωβιστεί και δεν υπήρχε τρόπος να ανέβει.
Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο διευθυντής επιχειρήσεων ΕΟΔ, Βασίλης Ντόβας, ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια, την στιγμή της διάσωσης του ηλικιωμένου. «Η ομάδα μας έκανε έρευνα στην περιοχή και ο ηλικιωμένος στάθηκε τυχερός γιατί τον εντοπίσαμε αμέσως». Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους ο 86χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλης και από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη διαπιστώθηκε πως χαίρει άκρας υγείας.
Ο ηλικιωμένος είχε φύγει από το σπίτι του στο Παχτούρι το πρωί της Παρασκευής για να μαζέψει ρίγανη, χωρίς να δώσει σημεία ζωής για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα οι δικοί του άνθρωποι να ανησυχήσουν για την υγεία του και να προχωρήσουν στην δήλωση της εξαφάνισης του. Την στιγμή που ο ηλικιωμένος είδε τους άνδρες της ΕΟΔ, αν και ήταν πολύ καταβεβλημένος και εξαντλημένος από όλη αυτή την ιστορία, προσπάθησε να δώσει «σήματα ζωής» προς τους διασώστες, κάνοντας θόρυβο. Μόλις οι διασώστες τον εντόπισαν, του δώσανε όλες τις πρώτες βοήθειες και τον μεταφέρανε στο νοσοκομείο.
«Για κάποιον λόγο που ούτε ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει, έχασε τον προσανατολισμό του και μπήκε μέσα σε ένα ρέμα και άρχισε να ανεβαίνει προς τα πάνω και προκειμένου να φτάσει στο χωριό του, έφτασε σε ένα σημείο, το οποίο η κλήση ήταν πάρα πολύ μεγάλη για τις δυνατότητες του και έτσι εγκλωβίστηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόβας περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλη την περιπέτεια που πέρασε ο ηλικιωμένος.
«Μόλις άρχισε να σουρουπώνει, ο άνθρωπος αυτός άρχισε να εξαντλείται, γιατί δεν είχε μαζί του ούτε τροφή, ούτε νερό και στάθηκε τυχερός, γιατί βρήκε ένα πεσμένο δέντρο από το οποίο εξείχανε δύο κλαδιά, από τα οποία κρατήθηκε με όλες τους τις δυνάμεις και περίμενε σε αυτό το σημείο μέχρι να βρει βοήθεια» πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα:  Αγωνιστικό αυτοκίνητο «προσγειώθηκε» σε αυλή σπιτιού – Δύο τραυματίες

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News