Γ. Μώραλης - Α. Καρακατσάνη: Νέος πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Γ. Μώραλης – Α. Καρακατσάνη: Νέος πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Σαράντα νέα δέντρα φύτευσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά στο οικόπεδο επί της οδού Φίλωνος απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος «πνεύμονας πρασίνου» σε κεντρικό σημείο της πόλης μας. 

Παράλληλα με την ανάπλαση του πρασίνου, τα συνεργεία της  Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου προχώρησαν σε εξωραϊσμό του οικοπέδου, το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου, καθώς τοποθέτησαν νέα παγκάκια και σπιτάκια για τα αδέσποτα και έκαναν χωματουργικές εργασίες,  έτσι ώστε το οικόπεδο να είναι επισκέψιμο από τους κατοίκους της περιοχής.

Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη.

Η παρέμβαση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Πειραιά για περισσότερο πράσινο στην πόλη και κατ΄ επέκταση για την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση διαφόρων σημείων του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι η ήπια αυτή ανάπλαση είναι σημαντική, καθώς αυξάνεται το πράσινο στην πόλη μας, κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω έλλειψης ελεύθερων χώρων. «Όπου έχουμε δυνατότητα προχωράμε σε αναπλάσεις πρασίνου και σε φυτεύσεις. Σαράντα νέα δέντρα θα δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο και μία ακόμα «ανάσα» πράσινου σε κεντρικό σημείο της πόλης μας. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις παρεμβάσεις αυτές για να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έτσι ώστε οι κάτοικοι να το επισκέπτονται. Είναι μια πολύ όμορφη και ουσιαστική παρέμβαση», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη τόνισε  ότι έγινε μια όμορφη παρέμβαση στο εν λόγω οικόπεδο με τη φύτευση σαράντα  δέντρων, υπογραμμίζοντας πως η υπηρεσία Πρασίνου θα συνεχίσει τις αναπλάσεις. «Πρέπει όλοι να σεβαστούμε  αυτόν τον χώρο, να έρχεται ο κόσμος και να ξεκουράζεται. Εμείς προσπαθούμε ως Δημοτική Αρχή να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον Πειραιά μας», ανέφερε η κα Καρακατσάνη.

Δείτε ακόμα:  «Βουλιάξε» το λιμάνι του Πειραιά από τους εκδρομείς του Πάσχα

Νέος πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News