Αδιάκοπη είναι η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με τη φωτιά που καίει εδώ και 15 ημέρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην περιοχή επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα
Αδιάλειπτη είναι η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στη μεγάλη φωτιά στον Έβρο που καίει εδώ και 15 ημέρες, καθώς σήμερα Σάββατο επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά παρουσιάζει μία σχετικά πιο βελτιωμένη εικόνα από τις προηγούμενες ημέρες, κάτι ωστόσο που δεν εφησυχάζει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας καθώς η ένταση των ανέμων αναμένεται να ενισχυθεί. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δελφίνι Χίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 21.20 και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.
Την Παρασκευή εκδηλώθηκαν 44 νέες δασικές πυρκαγιές με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν συνολικά 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.
Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.
Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Δείτε ακόμα:  «Τον εκτέλεσε σχεδόν εξ επαφής… Μετά στράφηκε σε εμένα» λέει ο αδερφός του 52χρονου που δολοφονήθηκε

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News