«Αδίστακτος» ο 30χρονος λένε εισαγγελέας και ανακριτής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λειτούργησε «με σκληρότητα στην εκτέλεση και μεθοδικότητα στην απόκρυψη του εγκλήματος»
Ως “άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του” χαρακτηρίζεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Νάξου, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλιάς στην Φολέγανδρο.
Στο διατακτικό της προφυλάκισης του 30χρονου κατηγορούμενου ο εισαγγελικός λειτουργός είναι καταπέλτης, καθώς, μεταξύ άλλων, εξηγεί ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή, καθώς “από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνουμε ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα”.
Η σοκαριστική ομολογία του νεαρού κατηγορούμενου ότι έσπρωξε την άτυχη κοπέλα στον γκρεμό γιατί “τον κορόιδευε” και “τον ενέπαιζε” μετά από μια έντονη λογομαχία γιατί έχασαν το δρόμο τους για την παραλία αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε αμέσως μετά διαμόρφωσαν την θέση των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, στο διατακτικό αναφέρεται ότι ο 30χρονος “για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό). Εν συνεχεία, προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελής απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά.”
(…) “Κρίνουμε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας στον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο» ”αναφέρεται στο έγγραφο.
“Την έσπρωξε στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο”
Στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου γίνεται λόγος για τους συνεχείς καβγάδες του ζευγαριού. Παράλληλα, περιγράφεται ότι ο 30χρονος “εξεμάνη διότι εθίγη ο εγωισμός του («διαφωνούσαν για τα πάντα», τον «εκνεύρισε», τον «επέκρινε», τον «μάλωνε», δεν τον «σεβόταν», τον «ειρωνευόταν»), οδήγησε το όχημα στο οποίο επέβαινε και η θανούσα πλησίον γκρεμού και όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο”.
Στο έγγραφο καταγράφονται τα στοιχεία που, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, επιβαρύνουν τη θέση του κατηγορούμενου. «Ακολούθως, έσυρε και εγκατέλειψε την θανούσα στη θάλασσα, δεν ειδοποίησε τις αρχές ή ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες, πέταξε το σακίδιο με τα προσωπικά είδη – ατομικά στοιχεία στη θάλασσα ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη- κολύμπησε αντίθετα από το σημείο του συμβάντος ώστε να παραπλανήσει τις αρχές και να διαφύγει την σύλληψη και εξαφάνισε και το δικό του κινητό τηλέφωνο και της θανούσης (ούτε ευρέθησαν ούτε κάνει λόγο για αυτά) ενώ προκύπτει ότι η θανούσα έστελνε μηνύματα και στο σακίδιο του κατηγορουμένου ανευρέθη power bank μαύρο για φόρτιση κινητού τηλεφώνου, ώστε να αποκρύψει αποδεικτικό υλικό”.
Για τον ανακριτή Νάξου ο κατηγορούμενος για ασήμαντη αφορμή “δεν διστάζει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή οικείου του με σκληρότητα στην εκτέλεση και μεθοδικότητα στην απόκρυψη του εγκλήματος”.

Δείτε ακόμα:  Άγνωστοι θανάτωσαν με φόλες αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζε ο δήμος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News