Αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Μυκόνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έπειτα από εντολή του εισαγγελέα
Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα την Τρίτη (17/8) με την αυτόφωρη διαδικασία έξω από το δημαρχείο του νησιού.
Όπως γράφει το mykonosvoice.gr, τη σχετική εντολή έδωσε ο εισαγγελέας Σύρου, κατόπιν σχετικών διευκρινίσεων που δόθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί του νησιού προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Κουκά μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του επιχειρηματίας από το Καλό Λιβάδι.

Νωρίτερα το πρωί σκαπτικά μηχανήματα της δημοτικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή Καλό Λιβάδι και προχώρησαν στην κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων τα οποία φέρεται να έχτισε ξενοδόχος της περιοχής. Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό ο επιχειρηματίας μήνυσε τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που ήταν στο πλευρό του, κατά την ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος έθεσε στη διάθεση των αρχών όλα τα νόμιμα έγγραφα αλλά και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ομόφωνα ήταν υπέρ της κίνησης στο Καλό Λιβάδι.
Αντίδραση από την ΚΕΔΕ
«Αδικαιολόγητη» και «κόντρα στην κοινή λογική», χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την προσαγωγή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της και δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, επειδή, όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση, «τόλμησε» να ασκήσει τις θεσμικές του αρμοδιότητες και να προστατεύσει τον δήμο του «από αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές».
Σε βάρος του κ. Κουκά είχε υποβάλλει μήνυση επιχειρηματίας του νησιού. Η ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημάρχου γιατί «έκανε το αυτονόητο. Εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου του για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου».
Επίσης, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «σε μια περίοδο που η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των δήμων μας αναδεικνύονται σε προτεραιότητα, δεν μπορεί θεσμικά όργανα του κράτους να αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά αυτούς που παρανομούν απροκάλυπτα και τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που προσπαθούν να αποτρέψουν παράνομες πράξεις που στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».
Δηλώνει δε, ότι «η Αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί της δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται και είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου μας δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά και στην προσπάθεια του να διαφυλάξει τον δήμο και την τοπική του κοινωνία από παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που βλάπτουν τα συμφέροντά τους».
Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ΚΕΔΕ καλεί την Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα «να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης στην αυτοδιοίκηση και στις δυνάμεις της νομιμότητας και να μην λειτουργούν με τη λογική του Πόντιου Πιλάτου, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και πολιτικού και νομικού πολιτισμού» υπογραμμίζει.

Δείτε ακόμα:  Δεκαέξι ελληνικά πλοία είναι στην αναμονή στην Διώρυγα του Σουέζ

Newsroom | Pireas News