Αυτοί είναι οι επτά που έκλεβαν σπίτια ηλικιωμένων με πρόσχημα την δωρεάν παροχή φρούτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην τυχόν αναγνώριση των κατηγορουμένων και για άλλες παράνομες πράξεις
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες επτά κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων.
Οι δράστες αφού προηγουμένως προσέγγιζαν τα θύματά τους υποδυόμενοι τους δημοτικούς υπαλλήλους και με το πρόσχημα της παροχής δωρεάν φρούτων, τα έπειθαν να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στην οικία τους και έτσι κατάφερναν να εισέλθουν εντός αυτής. Ακολουθούσε η είσοδος στην οικία και άλλων μελών της σπείρας, τα οποία ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά, με την λεία τους να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 50.000 ευρώ. Από τη μέχρις στιγμής προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία στις περιοχές Ελληνικού, Αλίμου, Ηλιούπολης, Βάρης, Νέα Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Αθήνας, Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου,
Πρόκειται για τους:
1. Ζαφειρόπουλο Γεώργιο του Ιωάννη και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 25-5-1976 στη Λάρισα

2. Ζαφειρόπουλο Αθανάσιο του Γεωργίου και της Αντωνίας, γεννηθέντα το 2005 στην Αθήνα

3. Ζαφειρόπουλο Ιωάννη του Γεωργίου και της Αντωνίας, γεννηθέντα την 2-1-2000

4. Ζαφειρόπουλο Νικόλαο του Αθανασίου και της Ευγενίας, γεννηθέντα το 2005 στην Αθήνα

5. Γαλιούρα Παναγιώτη του Νικολάου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 1-1-2001 στην Αθήνα

6. Ζαφειροπούλου Αντωνία του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθείσα την 6-3-1981 στη Νίκαια.

7. Σιαμπάνη Αντωνία του Δημητρίου και της Μαγδαληνής, γεννηθείσα την 16-2-1986 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινική αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε ακόμα:  «Έκρηξη» καταγράφεται στα αστικά λύματα

Newsroom | Pireas News