Αυτοκτονία στο Άστρομπαλ για τον Ολυμπιακό

Αυτοκτονία στο Άστρομπαλ για τον Ολυμπιακό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός υπέστει ένα σοκ αφού κατάφερε να χάσει διαφορά 21 πόντων και τελικά ηττήθηκε απο την Βιλερμπάν (77-75).

Θετικοί ήταν οι Βεζένκοφ,Κάναν Σλούκας και Λαρεντζάκης ωστόσο οι Γάλλοι με ένα τρίποντο μαχαιριά στην καρδιά των Πειραιωτών κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι και να υποχρεώσουν τον Ολυμπιακό στην πέμπτη φετινή του ήττα

Οι Ερυθρόλευκοι για ακόμα ένα παιχνίδι άρχισαν εξαιρετικά με σφιχτή άμυνα αλλα και επιθετική ευστοχία.Σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο οι Φαλ και Βεζένκοφ βοήθησαν αρκετά στο επιθετικό παιχνίδι,επίσης ο Κάναν έστειλε το ματς στο (8-15)με το τρίποντο του και τότε είχαμε το πρώτο ταιμ αουτ στο παιχνίδι.

Ο Τι Τζέι Πάρκερ έβλεπε τους παίκτες του να μην μπορούν να συνεχίσουν στον ρυθμό που είχε βάλει ο Ολυμπιακός.

Οι Γάλλοι βρήκαν κάποιες απαντήσεις στα σερί του Ολυμπιακού κυρίος με τον Νουά και τον Έντουαρτντς αλλά δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω απο το να βρίσκονται πίσω με 9 πόντους μετα το τέλος της περιόδου(19-28).

Οι Πειραιώτες συνέχισαν την επιθετική τους ευστοχία και με μπροστάρηδες τους Σλούκα και Μπόλονμποι ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά 14 πόντων 7 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου(22-36).

Τελικά η σκληρή άμυνα των Ερυθρόλευκων υποχρέωσε τους Γάλλους σε λάθη αλλά και χαμένα σουτ με την διαφορά σε ένα σημείο να πηγαίνει στους 20 (22-42).Ένα μικρό σερί 6 πόντων των Γάλλων μείωσε την διαφορά σε (28-42).

Το συγκεκριμένο σερί έφερ μερικά καμπανάκια στους Πειραιώτες οι οποίοι με την σειρά τους απάντησαν με τρίποντο του Λαρεντζάκη.Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με διαφορά 16 πόντων για την Ελληνική ομάδα (31-47) και πλέον θα έπρεπε να αντέξει στην πίεση της Βιλερμπαν ώστε να καταφέρει να φύγει με το διπλό.

Δείτε ακόμα:  Europa League: Θέλει την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό,σίγουρα μετά απο 20 λεπτά παιχνιδιού όλοι περιμέναμε κάποια αντίδραση απο την Βιλερμπάν.Στην αρχή βέβαια της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος 2 εύκολα καλάθια δύο πόντων του Παπανικολάου πέρασε μπροστά με (31-51) φέρνοντας πάλι την διαφορά στους 20 πόντους.

Η Βιλερμπάν προσπαθούσε σταδιακά να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού με περιφερειακά σουτ κυρίως του Μάθιους και του Καχούτι.Το σκορ πήγε τελικά στους 21 πόντους όταν ο Κάναν έβαλε ακόμα ένα τρίποντο στην καλύτερη βραδιά του στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα συνέβη ένα αμυντικό αλλά και επιθετικό μπλάκ άουτ στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.Οι Γάλλοι μείωσαν το σκορ στο (44-54) αλλά μερικά κρίσιμα σουτ απο μεριάς Ερυθρόλευκων ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να προσπεράσει με (47-61).

Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε (50-61) υπέρ του Ολυμπιακού και φαίνονταν ότι με σοβαρότητα ο Ολυμπιακός θα έφευγε με ακόμα μία νίκη εκτός έδρας.

Στο τελευταίο σημείο του παιχνιδιού ήταν που ήρθε η αυτοκτονία και η ολική καταστροφή των βάσεων που έχτιζε ο Ολυμπιακός το πρώτο εικοσάλεπτο.Ένα τρομερό σερί της Βιλερμπάν 8-0 μείωσε το σκορ μόλις στους 3 πόντους.

Πλέον οι Γάλλοι είχαν πάρει ψυχολογία με κύριους πρωταγωνιστές τους Μάθιους,Ντε κολό και Καχούτι.Οι Ερυθρόλευκοι όντας μπροστά στο σκορ με 1 πόντο 6 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού είχαν ανάγκη για κάποια μεγάλα σουτ.

Ένα κρίσιμο καλάθι ήρθε απο τον Λαρεντζάκη για το (64-68) και έτσι οι Πειραιώτες πήραν μια μικρή ανάσα αλλά όχι για πολύ.

Οι Γάλλοι κατάφερναν συνεχώς να ΄΄σπάνε΄΄ την άμυνα του Ολυμπιακού ενώ οι Ερυθρόλευκοι σπαταλούσαν τις πιο κρίσιμες επιθέσεις τους.Με το σκορ στο (70-70) ο Σλούκας απάντησε με ένα μεγάλο τρίποντο περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος αλλά πλέον το παιχνίδι είχε γίνει αρκετά αμφίρροπο,κάθε κατοχή μετρούσε.

Δείτε ακόμα:  Αναβλήθηκε και το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης

Η Βιλερμπάν πέρασε μπροστά για έναν πόντο με τις βολές του Ντε Κολό(74-73).Μετά απο μια κακή επίθεση των Ερυθρόλευκων έπρεπε να βγεί ΄΄πάση θυσία ΄΄ η τελευταία άμυνα η οποία οδήγησε και σε 2 εύκολους πόντους του Λαρεντζάκη(74-75).

Η Βιλερμπάν με 9 δευτερόλεπτα στο ρολόι επιτέθηκε και βρήκε σούτ με τον Λάιτι,έτσι έγινε το (77-75) και οι Πειραιώτες έχασαν ουσιαστικά ένα δικό τους παιχνίδι καθώς και τα 3 δέκατα που έμεναν δεν μπορούσαν και πρακτικά να ενισχύσουν τις πιθανότητες έστω για μια παράταση.

Μια ήττα αυτοκτονία για τον Ολυμπιακό ο οποίος καλείται να την ξεπεράσει και την ερχόμενη πέμπτη (22/12 21 :00)να κερδίσει μέσα στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα.

Θοδωρής Καψάλης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News