Άγημα από Εύζωνες φέτος στην Αδελαΐδα για τους εορτασμούς του «ΟΧΙ»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα συνοδεύονται στην Αυστραλία απο τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά
Στην Αδελαΐδα για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ θα βρεθεί άγημα της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς, οι γνωστοί Εύζωνες, συνοδευόμενο και από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά. Θα τιμήσουν και τους Αυστραλούς που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης το 1941.
Την παρουσία του αγήματος στην Αδελαΐδα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου επιβεβαίωσε και ο ομογενής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Νότιας Αυστραλίας, Αναστάσιος Κουτσαντώνης.
Ο κ. Κουτσαντώνης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των Ευζώνων, ενώ ανάφερε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην πολιτεία, οι Εύζωνες θα παραστούν μεταξύ άλλων και στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου που θα κοσμεί το προαύλιο της ελληνορθόδοξης ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Θέμπαρτον. Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει παραχωρήσει το ποσό των $100,000 για την ανέγερση του μνημείου με αφορμή τον εορτασμό του ΟΧΙ αλλά και για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μετέδωσε η ΕΡΤ.
Τα μέλη της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς είναι προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (Foundation for Hellenic Studies) και αναμένεται να παραμείνουν στην πολιτεία για μια σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.
Τους Εύζωνες θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς ο οποίος αναμένεται να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και στην τελετή κατάθεσης στεφάνου το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο κέντρο της πόλης, όπου οι Εύζωνες θα αποτίνουν φόρο τιμής στους Έλληνες και Αυστραλούς πεσόντες. Αφού ολοκληρώσουν την αποστολή τους στην Αδελαΐδα, τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα επισκεφθούν την Πέρθη.

Δείτε ακόμα:  Μπασκόνια - Ολυμπιακός 62-72: Σπουδαία νίκη στην έδρα των Βάσκων

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News