Αγριογούρουνα έκαναν βόλτες στο δρόμο στη λίμνη της Καστοριάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκπληκτοι περαστικοί και οδηγοί αυτοκινήτων αντίκρισαν τα δύο μικρά ζώα Δείτε βίντεο
Όλο και πιο συχνό γίνεται το φαινόμενο λόγω του υπερπληθυσμού τους, αλλά και της έλλειψης τροφής στο φυσικό τους περιβάλλον, αγριογούρουνα να βρίσκονται πολύ κοντά ή και μέσα σε αστικές περιοχές.
Αυτή της φορά δυο μικρά αγριογούρουνα εμφανίστηκαν στον δρόμο γύρω από τη λίμνη της Καστοριάς, όπου πιθανότητα κατέβηκαν για νερό και άφησαν έκπληκτους περιπατητές, ποδηλάτες και οδηγούς αυτοκινήτων. “Τα συγκεκριμένα ζώα είναι ήρεμα, αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους” ανέφερε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το μέλος της Εταιρείας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας πως το περιστατικό δείχνει ότι “κάποιος τα μεγάλωσε και τα ξεφορτώθηκε κατά την λογική του, όπως και όπου εκείνος έκρινε σωστό”.
“Πολλές φορές η ευαισθησία μας για άγρια ζώα που μεγαλώσαμε και συνδέθηκαν συναισθηματικά μαζί μας όπως και εμείς μαζί τους , μας οδηγούν σε λανθασμένες κινήσεις . Με αυτό τον τρόπο Καταδικάζουμε τα ζώα σε ανάρμοστη συμπεριφορά από στρες, ακόμη σε υποσιτισμό , ατυχήματα αλλά και επικίνδυνα προς ανθρώπους και άλλα ζώα. Αυτό έγινε σήμερα στον εσωτερικό παραλίμνιο δρόμο τής πόλης.
Βέβαια το γεγονός το γνωρίζαμε λίγες ημέρες πριν αλλά δεν τα είχαμε εντοπίσει έως πού κατέβηκαν για νερό και άφησαν έκπληκτους αρκετούς περιπατητές , ποδηλάτες και οδηγούς αυτοκινήτων. Τα συγκεκριμένα ζώα είναι ήρεμα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους . Το σίγουρο είναι ότι κάποιος τα μεγάλωσε και τα « ξεφορτώθηκε» κατά την λογική του όπως καί όπου εκείνος έκρινε σωστό … Ας δούμε μαζί με τις ανάλογες υπηρεσίες τι θα κάνουμε από αύριο για την ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση τούς” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος στην ανάρτησή του.

Δείτε ακόμα:  Υπερπτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την Κανδελιούσσα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News